Petre Daea este oficial noul ministru al Agriculturii. Social-democratul a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis (VIDEO)

Petre Daea este oficial noul ministru al Agriculturii. Social-democratul a depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în prezența președintelui Klaus Iohannis (VIDEO)
Foto: Facebook @ Petre Daea

UPDATE, 8 iulie, ora 13.10: Petre Daea a depus jurământul de învestitură, vineri, la Palatul Cotroceni, și a devenit oficial noul ministru al Agriculturii.

Știrea inițială: Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea lui Petre Daea în funcția de ministru al Agriculturii. Ceremonia de depunere a jurământului este programată să se desfășoare tot astăzi, la ora 13, la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială.

Petre Daea, numit oficial la Ministerul Agriculturii

Petre Daea (72 de ani) a mai fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019, în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, dar și în 2004, în vremea guvernării Năstase.

El vine să ocupe funcția lăsată liberă prin demisia lui Adrian Chesnoiu, care a făcut un pas în spate în contextul dosarului DNA cu care se confruntă. Interimatul fusese asigurat de vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și prim-vicepreședinte PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că social-democrații l-au susținut în unanimitate pe Petre Daea, „un om cu experiență și un om care nu trebuie să învețe ministerul și problemele pe care le au fermierii, agricultorii, un patriot foarte iubit de toți cei care activează mai ales în agricultură”.

Noul ministru al Agriculturii l-a felicitat pe predecesorul său.

„Să facem în fiecare zi ce trebuie în așa fel încât să fie bine țării și fermierii să simtă acest lucru. Iată că trebuie să continuăm, să continuăm pentru că, am spus-o de fiecare dată, cel mai mare rău în agricultură este să întrerupi programele. Îl felicit pe Adrian Chensoiu că n-a făcut acest lucru – ba dimpotrivă, s-a uitat în viitor, a văzut realitatea țării, a apăsat pe accelerație și a ajuns acolo unde astăzi fermierii sunt cei care îi recunosc activitatea într-o perioadă scurtă de timp și folositoare pentru agricultura țării”, spunea Petre Daea, odată ce a fost nominalizat de PSD să revină în Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe