Petre Daea: „Când începe pe ecranele de la TV că ia foc lanul și auzi sirenele, și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!” (VIDEO)

Petre Daea: „Când începe pe ecranele de la TV că ia foc lanul și auzi sirenele, și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!” (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturii, a ținut să-i liniștească pe români cu privire la producția agricolă, dând asigurări că vor avea ulei. El a criticat apoi anumite abordări „apocaliptice” de la televizor. Declarația vine la două săptămâni după ce același ministru a afirmat că „nu există niciun colţişor în România în care să nu avem secetă pedologică”.

Petre Daea: „Vom avea și ulei!”

„Vom avea și ulei. Liniște, Liniște, Liniște!

Am văzut o serie întreagă de abordări apocaliptice la TV, când începe pe ecrane că ia foc lanul și auzi sirenele, și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!”, a spus Petre Daea, al finalul ședinței de guvern de miercuri.

El a spus că vom avea grâu chiar și pentru export: „Am recoltat întreaga suprafață de grâu. Producția asigura consumul intern și disponibilități pentru export”.

Daea: Nu există colţişor în România în care să nu avem secetă pedologică

La finele lunii trecute, ministrul Agriculturii se plânsese de seceta teribilă din România.

„În România, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa apei din sol și seceta pedologică practic au ocupat toată ţara. Nu există niciun colţişor din România în care să nu avem secetă pedologică”, a spus Daea atunci.

Ulterior a anunțat că alocarea a 500 milioane euro, prin Planul Național Strategic, pentru modernizarea sistemelor secundare de irigații si realizarea de sisteme locale.

Urmăriți B1TV.ro și pe