Pleşoianu (PSD): Șeful STS a fost ţâfnos şi arogant la audierea din comisie. Voi propune limitarea mandantului şefilor Serviciilor

Pleşoianu (PSD): Șeful STS a fost ţâfnos şi arogant la audierea din comisie. Voi propune limitarea mandantului şefilor Serviciilor
Foto: Antena 3

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, membru al Comisiei care anchetează alegerile din 2009, l-a acuzat pe șeful STS, Marcel Opriș, că a dat dovadă de "ţâfnă şi aroganţă" la audierile de luni. Prin urmare, social-democratul a anunțat că va depune o inițiativă legislativă de scurtare a mandatelor pe care le au șefii Serviciilor Secrete, pentru a apăra societatea de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego" al acestora.

"Voi propune în mod categoric o modificare legislativă în sensul limitării numărului de ani cât poate ocupa cineva funcţii de conducere în servicii. Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi (marţi – n.r.) la Comisie (voi reveni cu detalii), ţâfna şi aroganţa supremă a Directorului STS Marcel Opriş sunt argumentul suprem pentru a introduce, prin lege, o limitare", a scris, pe Facebook, deputatul PSD.

El a mai susținut că societatea trebuie protejată de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego în cazul celor care ocupă poziţii esenţiale în stat".

În timpul discuțiilor din comisie, amintește RTV, Pleșoianu i-a cerut lui Opriș să comenteze informația potrivit căreia câțiva angajați ai STS s-au aflat într-un sediu al Transelectrica în noaptea de dinaintea alegerilor prezidenţiale, cu scopul de a frauda scrutinul.

Opriș a respins acuzațiile ca fiind ”neserioase” și a dat asigurări că nimic de acest gen nu s-a întâmplat.

La insistențele deputatului PSD, Opriş a explicat că, în baza unui protocol, STS deţine tehnică în unele locaţii ale Transelectrica, a cărei fibră optică este folosită de Serviciu, însă nu poate oferi detalii, ele fiind confidenţiale. Opriş i-a recomandat lui Pleşoianu să ceară, fie direct la STS, fie prin intermediul Comisiilor de apărare – în faţa cărora Servicul răspunde -, informaţii suplimentare în scris, urmând să se stabilească în ce măsură ele pot fi acordate.

În cursul discuției, Pleșoianu nu a părut deranjat de răspunsurile șefului STS.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o