PNL, reacții după ce Dăncilă l-a chemat iar pe Iohannis la dezbatere. ‘Ieșiți, doamnă, dintre cei 4 pereți, mergeți în stradă și vorbiți cu oamenii, vedeți ce vă spun! Acolo e dezbaterea!’ (VIDEO)

PNL, reacții după ce Dăncilă l-a chemat iar pe Iohannis la dezbatere. 'Ieșiți, doamnă, dintre cei 4 pereți, mergeți în stradă și vorbiți cu oamenii, vedeți ce vă spun! Acolo e dezbaterea!' (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă doar se preface că vrea o dezbatere cu președintele Klaus Iohannis, căci, de fapt, ea stă pitită între patru pereți, știind că afară oamenii o vor huidui, susține prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

Europarlamentarul liberal afirmă că, în loc să participe la o dezbatere cu Dăncilă, Iohannis a făcut ce este corect: a mers printre români, a discutat cu ei, le-a răspuns la întrebări și le-a prezentat argumente.

Reacția vine după ce, vineri, Viorica Dăncilă i-a adresat lui Klaus Iohannis o ultimă invitație la o dezbatere electorală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Văd că șefa PSD iar se face că vrea să participe la o dezbatere cu președintele Românei. Se face in timp ce sta intre patru pereti, pentru ca pe strada este huduita si apostrofata. Îi comunic faptul că domnul Presedinte Klaus Iohannis dezbate cu oamenii, în stradă, în săli, răspunde la întrebări, aduce argumente… Și au fost multe întrebări zilele astea, la Baia Mare, Bistrița, Ploiești, Galați, azi suntem la Bacău – tot atâtea locuri unde șeful statului a discutat/discută cu cetățenii. Dar o face sincer, fără minciuni, fără a amăgi oamenii. Ca un om serios, cu conștiință. Domnul Iohannis a fost la Zagreb, la summitul liderilor PPE, alături de Angela Merkel, Ursula von der Leyen și Donald Tusk, premierul Greciei, Kiriakos Mitsotakis si fostul si viitorul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, să dau numai niște exemple. Adică lideri, doamnă Dăncilă, viziuni, argumente, proiecte, progres. Vă sunt cunoscuți termenii aceștia?”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Bogdan mai susține că manipulările PSD ies ușor, ușor la iveală, iar liderii acestui partid ar face bine să iasă pe stradă și să le dea explicații oamenilor.

„Manipulările PSD, de cea mai joasă speță, ies la iveală, iată! Ieșiți, doamnă, dintre cei 4 pereți, mergeți în stradă și vorbiți cu oamenii, dezbateți cu ei, vedeți ce vă spun! Măcar un duș rece, din când în când, un șef de partid, chiar și așa, instalat de un infractor, trebuie să facă, să se trezească! Aveți curaj să dați ochii cu România normală, cea pe care ați umilit-o, ați mințit-o, ați luat-o de neroadă, ați bătut-o pe 10 august, ați gazat-o? Aveți curaj să le spuneți românilor de ce ați ajuns pe primele pagini ale ziarelor de pe glob? Aveți curaj să le explicați oamenilor de ce ați angajat numai copii, nepoți, amante, iar pe cei competenți i-ați invitat să plece la mii de kilometri, cu lacrimi în gât? Aveți curaj să le spuneți părinților lor de ce au plecat copiii lor din țară? Aveți curaj să le spuneți românilor de ce ați legiferat exclusiv pentru un grup infracțional? Aveți curaj să le spuneți cum ați făcut averi de faraoni în timp ce electoratul vostru sărăcea? În stradă, printre oameni, acolo e dezbaterea! Haideți, pi R pătrat pe stradă!”, a mai scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

Și senatorul PNL Alina Gorghiu i-a îndemnat pe social-democrați să nu le mai fie teamă și să iasă printre români: „Am auzit că ne caută echipa de campanie a doamnei VVD. Iar cu dezbaterea… Nu mai bine ar ieși cei de la PSD puțin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii? Președintele României se află la Bacău, la o dezbatere deschisă cu cetățenii. Pentru că asta e democrația! Deci nu cred că se supără cineva că nu va da curs invitației de a se întâlni cu dumneavoastră la Parlament. Și să vă spun eu ce este “DE NEACCEPTAT”. Frica PSD de a se întâlni cu electoratul, de a cere direct cetățenilor să meargă la vot!”.