PNL se opune propunerii PSD privind impozitarea progresivă. Mario de Mezzo: În perioade de criză nu se fac schimbări radicale. Toți analiștii financiari au spus că nu e recomandată schimbarea cotei unice (VIDEO)

PNL se opune propunerii PSD privind impozitarea progresivă. Mario de Mezzo: În perioade de criză nu se fac schimbări radicale. Toți analiștii financiari au spus că nu e recomandată schimbarea cotei unice (VIDEO)
Foto: Mario de Mezzo / Facebook

Social-democrații, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, insistă cu introducerea impozitului progresiv, argumentând că în România oricum nu se mai poate vorbi de cotă unică, date fiind numeroasele excepții din lege. De cealaltă parte, PNL insistă că în perioadele de criză nu trebuie făcute schimbări majore. Liberalul Mario de Mezzo a subliniat că toți analiștii și experții în domeniu recomandă păstrarea cotei unice.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu și reacția lui Florin Cîțu

Luni, liderul PSD a avut o ieșire nervoasă față de refuzul liberalilor de a fi modificat Codul Fiscal. Marcel Ciolacu a susținut că s-a săturat ca PSD să fie pompierul de serviciu și dacă PNL are soluții mai bune la actuala criză n-ae decât să vină cu ele.

„M-am săturat, eu nu sunt pompier de serviciu. Am fost pompier după două guvernari de dreapta dezastruoase. M-am săturat la fiecare discuție așezată, să apară tot felul de tiriplici care-și dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună e cota unică care nu mai există”, a spus Ciolacu.
Amintim că, săptămâna trecută, PSD a prezentat ropunerile sale privind un nou sistem fiscal – supraimpozitarea salariilor mari şi a pensiilor speciale, deduceri fiscale pentru salariile mici şi o contribuţie pentru sănătate şi educaţie din partea marilor companii.

În replică la declarațiile lui Ciolacu, președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, aacuzat PSD de un atac continuu asupra sectorului privat: „Aceste intervenții cu bocancii în economie îmi aduc aminte de sistemul comunist. Nu e o surpriză, PSD vine din PCR”.

Mario de Mezzo, despre propunerea lui Ciolacu privind introducerea impozitului progresiv

„Pe mine dl Ciolacu m-a pierdut când a zis ”care au distrus țara”. Cu mențiunea că eu nu am distrus țara, că eu fac politică de trei ani și încerc în pătrățica mea să schimb în bine lucrurile, eu mă declar tiriplici! Eu sunt tiriplici! Că eu spun așa: mediul financiar din România trebuie să fie stabil. Dacă vrem să atragem investitori, trebuie să le oferim un mediu financiar stabil.

Când eu construiam case pentru oamenii necăjiți, alții distrugeau țara!

Noi vorbim că vrem să atragem învestitorii în România. Ca să faci asta, e nevoie de un mediu predictibil, nu cu fluctuații.

E un moment economic internațional de criză. Toate legile managementului spun că în criză nu faci schimbări radicale. Faci intervenții de avarie, dar schimbări radicale în criză nu faci. Asta am învățat eu.

Toți analiștii financiari au spus că nu e recomandată o schimbare a cotei unice de impozitare. Toți!

Toți analiștii financiari pe care i-am auzit, de la dl Negrescu până la dl Ialomițianu și dl Coșea, au spus că e recomandată cota unică. Dl Ciolacu spune că toți analiștii financiari au recomandat impozitul progresiv. Păi, ia să spună cu nume și prenume care sunt aceia!”, a afirmat Mario de Mezzo, îmn emisiunea „Politica Zilei” de pe B1 TV

Urmăriți B1TV.ro și pe