Ponta a câştigat dezbaterile dintre candidați în Republica Moldova: Presa susţine că Iohannis ar putea fi agentul unor interese străine

Ponta a câştigat dezbaterile dintre candidați în Republica Moldova: Presa susţine că Iohannis ar putea fi agentul unor interese străine

Declarațiile făcute de cei doi cadidați la prezidențiale în cadrul dezbaterilor televizate au stârnit interest și peste Prut. Presa de la Chișinău a dat atenție în primul rând afirmațiilor lui Victor Ponta și Klaus Iohannis referitoare relația cu Republica Moldova și a sancționat gafa lui Iohannis, care a declarat că nu a fost niciodată la Cernăuți și Chișinău, deoarece aceste orașe nu se află în România.

Despre Iohannis, Realitatea.md a titrat: „Klaus Iohannis, prins pe picior GREȘIT: Nu am fost niciodată la Chișinău sau Cernăuți”, articolul aducând în discuție ultima vizită a premierului Victor Ponta în Republica Moldova și măsurile pe care guvernul său le-a adoptat pentru basarabeni, arată romaniatv.net.

De asemenea, au fost preluate sondajele CSCI, care arată că prim-ministrul român a câștigat ambele confruntări cu candidatul ACL.

Tot site-ul Realitatea.md îl acuză pe Iohannis că are legături cu Renato Usatîi, prin intermediul lui Michael Schmidt, prietenul și sponsorul său din campanie, și că Iohannis ar „putea fi agentul unor interese străine şi nu al interesului naţional românesc”, ca urmare a acestei legături. Despre Renato Usatîi se spune că este omul Moscovei, acționar la Gazprom. Informație ar putea explica poziția lui Iohannis față de independența energetică a României, prezidențiabilul ACL declarând în urmă cu câteva luni România trebuie să își îmbunătățească relația cu Rusia

Presa de peste Prut a preluat și declarațiile lui Victor Ponta referitoare la sprijinul pe care îl va acorda Republicii Moldova în parcursul său european și faptul că, în calitate de Președinte al României, prima sa vizită externă o va face la Chișinău.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului