Ponta, iritat din nou de ziarişti: Răspunsuri bâlbâite, după o „polemică” live cu o jurnalistă AFP. „Sunt convins că la Paris nu se întâmplă lucrul ăsta” (VIDEO)

Ponta, iritat din nou de ziarişti: Răspunsuri bâlbâite, după o „polemică” live cu o jurnalistă AFP. „Sunt convins că la Paris nu se întâmplă lucrul ăsta” (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a intrat din nou într-o polemică, în timpul unei conferințe de presă, cu o jurnalistă care a cerut lămuriri cu privire la actualizarea listelor electorale.

Mihaela Rodin, jurnalist AFP, i-a reamintit premierului de un comunicat al Guvernului din 3 august 2012, potrivit căreia toți românii cu domiciului în străinătate trebuie luați în calcul pentru alcătuirea cvorumului de la referendumul din 29 iulie.

În condițiile în care luni, Guvernul a transmis Curții Constituționale o listă cu peste 3 milioane de români cu drept legal de ședere în străintătate, premierul nu reușit să dea un răspuns clar privind legea în baza căreia au fost trecuți pe liste cetățenii respectivi.

Mi i-a cerut Curtea Constituțională” a susținut Ponta, menționând Legea 370/2004. El a fost contrazis de jurnalista AFP care i-a pus în vedere faptul legea atât comunicatul din 3 august cât și legea respectivă vorbesc despre români cu drept de ședere în străinătate și cu domiciul în România, care oricum sunt luați în considerare pentru cvorum.

Să nu purtăm o polemică” a cerut Ponta. ”Mi se pare ciudat, la o conferință de presă. De ce simțiți nevoia să mă contaziceți. Sunt convins că la Paris nu  se întâmplă lucrul ăsta, numai la București.

”Nu am actualizat nicio listă, am prezentat o situație, dumneavoastră decideți. Eu credeam că decide CCR, dar înțeleg că dumneavoastră ați decis” a mai spus premierul.

Premierul a încercat în mod repetat să evite ideea de actualizare a listelor electorale, refuzând să spună ce prezintă de fapt adresa trimisă către CCR.

Nu noi actualizăm listele, numai autoritățile locale” a susținut premierul.

O situație asemănătoare a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, tot în legătură cu listele electorale (Detalii AICI)

Ponta, discuție în contradictoriu cu o jurnalistă AFP

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22803').select();" id="embed_text_22803" />

Ultima oră
22:47 - Florin Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR – AUR
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”
21:55 - Florin Cîțu: USR PLUS e în Parlament alături de PSD și AUR. Greșeala mea, că am crezut că e un partid proeuropean
21:37 - Florin Cîțu: E o discuție despre vaccinarea obligatorie în cazul anumitor profesii – personal medical, cadre didactice. Nu e luată o decizie, înclin să merg pe testare. Cum vaccinul e gratuit, testarea se va face din surse proprii
21:30 - Ministrul culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare
21:19 - Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde
21:11 - Protejatul lui Cătălin Drulă, de la CFR Călători, și-a dat demisia