Ponta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR. Sunt încrezător că vor ieși 9 milioane de români la vot

Ponta, la Bruxelles: Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR. Sunt încrezător că vor ieși 9 milioane de români la vot

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, de la Bruxelles, că referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu se va organiza conform deciziei CCR, anume va fi valid doar dacă vor ieși la vot 50% dintre cetățenii cu drept de vot, adică 9 milioane de români.

Acesta a adăugat că Guvernul va respecta legea și implicit decizia dată de CCR în privința procedurii care trebuie urmată la organizarea referendumului.

Referendumul va fi organizat conform deciziei CCR. Guvernul va respecta legea, voi discuta cu președinții celor două Camere să mă asigur că legea este respectată. Orice referendum organizat în România se va organiza în funcție de Curtea Constituțională, cred că rezultatele vor confirma părerea populației, dacă 50% plus unul dintre cei înscriși pe liste vor participa, dacă 9 milioane se vor prezenta la referendum. Sunt foarte optimist că românii vor ieși la vot„, a spus Ponta.

CCR a hotărât că Legea referendumului este constituțională doar dacă prezența la urne va fi de peste 50%, USL a decis să organizeze referendumul în baza OUG care stabilește că Traian Băsescu poate fi suspendat cu 50% plus unul dintre voturile celor care se prezintă la urne.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia CCR în acest caz.

Inițial, USL a anunțat că referendumul va fi organizat pe baza OUG, însă se pare că, prin declarația lui Victor Ponta, acest punct de vedere s-a schimbat, iar decizia dată de CCR va fi respectată.

AICI ai mai multe detalii despre anunțul anterior al USL.

Victor Ponta: Referendumul, organizat conform deciziei CCR

Embed: " />

Știre în curs de actualizare.