Ponta, la Giurgiu: Este legitimă supărarea celor din diaspora care nu au putut vota

Ponta, la Giurgiu: Este legitimă supărarea celor din diaspora care nu au putut vota
Foto: gov.ro

Victor Ponta a declarat, marți, la Giurgiu, că a înţeles şi a considerat legitimă supărarea românilor din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor.

El a adăugat că nu este de acord cu ideea că românii plecaţi din ţară sunt „mai buni” decât cei rămaşi în România sau că electoratul său nu este la fel de bun ca alegătorii Monicăi Macovei.

„Am înţeles şi am considerat legitimă supărarea acelor români din diaspora care n-au putut să voteze. Am fost, am lucrat în străinătate, am studiat în străinătate, îmi iubesc ţara şi mă gândesc că întotdeauna cel mai bine e acasă, dar cred că orice român din ţară sau din afara ţării dacă vrea să voteze va vota şi pe 16 noiembrie va vota. Cu ce nu sunt de acord, că cei din afara ţării sunt mai buni decât cei din ţară. Nu. Cred că sunt buni şi cei din afară şi cei din ţară. Că cei care au votat cu mine sunt răi, proşti, sunt cumpăraţi, în schimb cei care au votat cu Monica Macovei sunt deştepţi, buni şi principiali. Nu. Toţi românii care muncesc sau care au muncit pentru această ţară, toţi românii care respectă legea, toţi românii care cred în Dumnezeu şi care-şi iubesc familia sunt români buni, toţi, indiferent de persoana cu care votează la alegerile prezidenţiale sau locale sau parlamentare”, a spus Victor Ponta, citat de DCNews.