Ponta: Legea maidanezilor va fi votată fără amânare săptămâna viitoare în Parlament

Ponta: Legea maidanezilor va fi votată fără amânare săptămâna viitoare în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că legea maidanezilor nu mai poate suferi amânare și că va fi, ca atare, votată săptămâna viitoare în Parlament.

”Sunt absolut convins că săptămâna viitoare proiectul de lege, care e în fază finală la Camera Deputaților, să se adopte clar o decizie, să fie implementată. Nu cred că se va rezolva problema într-o zi, dar este clar că a ajuns la un moment la care nu putem să nu mai facem nimic. Cred, sincer, după nenumărate studii și proiecte și alte promisiuni eșuate, că săptămâna viitoare Parlamentul trebuie să ia decizia, legea va trebui apoi implementată de autoritățile locale”, a explicat premierul.

Întrebat dacă va vota la referendumul pentru eutanasierea câinilor comunitari, Ponta a replicat că va vota ”săptămâna viitoare legea în Parlament”.

”Niciodată nu mi se pare inutilă consultarea populației, dar de data asta avem ocazia să implementăm legea”, a continuat premierul.

”Repet, s-a dovedit că toate proiectele de până acum, unele cu bune intenții, altele pur populiste și demagogice au eșuat. Este clar că trebuie să luăm alte măsuri”, a replicat Ponta întrebat de protocolul semnat de USL cu un ONG, în 2011, prin care promitea că nu va accepta omorârea câinilor. 

Ponta promita ca legea maidanezilor va fi adoptata in Parlament

Embed:

Ultima oră
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)