Ponta: România nu este primită în Schengen din rațiuni ce țin de politica internă a unor state. Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți (VIDEO)

Ponta: România nu este primită în Schengen din rațiuni ce țin de politica internă a unor state. Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți (VIDEO)
Foto: B1 TV

Victor Ponta a susținut în cadrul emisiunii Ultimul Cuvânt de pe B1 TV că nu i se pare corect că România nu este primită în spațiul Schengen, dar i se face această nedreptate din rațiuni ce țin de politica internă a unor state.

”Nu este corect ce se întâmplă cu Schengenul. Mereu e altă problemă. Nu am renunțat la Schengen. Și Bulgaria a cerut scoaterea de pe agendă de săptămâna trecută. Spre deosebire de cote, aici e cu vot unanim. E vorba de acceptarea unei realități, pe care eu o consider nedreaptă.

Olanda în general e în față. Sunt țări, Germania, Franța, care nu au avut o poziție deschisă de a ne sprijini. Cred că e o chestiune strict de politică internă: nu dă bine (să-i primești pe români)!. Am crezut și eu că după alegerea lui Iohannis nu va mai fi o problemă….

La fiecare ședință JAI e pe ordinea de zi, dar mereu se amână pentru că dacă e un vot negativ se ia procedura de la capăt. E decizia noastră de a cere amânarea până când nu vom fi sigură că vom primi un vot unanim.

Președintele merge la Consiliul European. Trebuie să fii un pic tembel să spui că din cauza mea nu suntem primiți. Din 2011 ne tot amână. Are legătură cu problema de pe scenă politică și cu opinia publică și cu mass media din statele respective”, a declarat ponta în emisiunea moderată de Cătălin Striblea.

Ponta: România nu este primită în Schengen din rațiuni ce țin de politica internă a unor state