Ponta şi Iohannis, unul lângă altul la singura dezbatere de la alegerile din 2009. Pe cine considera atunci Mircea Geoană „garantul ieşirii României din criză”

Ponta şi Iohannis, unul lângă altul la singura dezbatere de la alegerile din 2009. Pe cine considera atunci Mircea Geoană „garantul ieşirii României din criză”

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au stat aproape unul lângă altul, la singura confruntare televizată din turul doi de la alegerile prezidenţiale din 2009. Atunci, fostul candidat la Preşedinţie Mircea Geoană îl prezenta pe Klaus Iohannis ca pe „garantul ieşirii României din criză”. Declaraţia a fost făcută în cadrul singurei dezbateri care a avut loc între Mircea Geoană şi Traian Băsescu, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, la Parlament.

„Vom instala un Guvern cu o majoritate care va avea ca ax central lupta împotriva crizei. Vom discuta eliminarea impozitului forfetar în prima zi a guvernului Iohannis”, declara în 2009 cel care era atunci prezidenţiabilul PSD, potrivit unei înregistrări publicate vineri de Știrile Pro TV.

Klaus Iohannis era cel desemnat pentru postul de premier în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile.

„Principala obligaţie a viitoarei guvernări, şi am să fiu alături de această guvernare, cu tot ceea ce pot, cu toate relaţiile, este o luptă energică pentru salvarea locurilor de muncă”, mai spunea în urmă cu 5 ani Mircea Geoană.

Tot în cadrul acelei dezbateri, Mircea Geoană declara că este un privilegiu să-l aibă în echipă pe Klaus Iohannis.

În 2009, Victor Ponta era purtătorul de cuvânt al campaniei lui Mircea Geoană.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti