Premierul desemnat, mandat flexibil pentru a negocia o guvernare majoritară. Ce s-a decis în discuția dintre Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă (surse)

Premierul desemnat, mandat flexibil pentru a negocia o guvernare majoritară. Ce s-a decis în discuția dintre Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă (surse)
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni seară la Palatul Cotroceni cu Florin Cîțu și cu Nicolae Ciucă, iar în finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat de negociere flexibil pentru a asigura o guvernare care să beneficieze de o majoritate în Parlament, spun surse politice pentru HotNews.ro.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, mandat flexibil pentru a negocia o guvernare majoritară

Inițial, candidatul la funcția de prim-ministru s-a dus la discuțiile cu PSD și USR cu varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR, însă nu a reușit să obțină majoritatea necesară pentru învestire, astfel că acum lasă toate opțiunile deschise.

„Suntem în Parlamentul României, aici sper să avem dialog și să căutăm soluții. Este foarte ușor de a spune «nu facem». Nu cred că ne găsim în situația în care să spunem «nu facem». Am venit să avem un dialog și să căutăm soluții. Vom avea discuții cu toți cei care sunt dispuși să avem această discuție și să înțeleagă faptul că noi trebuie să găsim soluții pentru situațiile de criză”, declara, luni, la prânz, premierul desemnat.

Dacă guvernul Ciucă nu trece de testul din Parlament, toate scenariile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate, declara la rândul său liderul PNL, Florin Cîțu.

„Soluția responsabilă astăzi este să votăm acest guvern minoritar. Asta ar arăta și din partea celor de la USR, și de la PSD responsabilitate și că îi interesează românii, și nu doar voturile și doar schemele lor electorale sau planurile lor electorale, și mergem mai departe și ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, bineînțeles, așa cum am spus de fiecare dată, toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate”, spunea Florin Cîțu.