Premierul Florin Cîțu: PNRR nu are cum să fie aprobat acum pentru că intră în vacanță cei de la Comisia Europeană. Suntem în faza în care răspundem comentariilor”

Premierul Florin Cîțu: PNRR nu are cum să fie aprobat acum pentru că intră în vacanță cei de la Comisia Europeană. Suntem în faza în care răspundem comentariilor
Florin Cîțu, prezent la un eveniment oficial / Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu a declarat marți seara că România nu este singura țară care va avea la toamnă PNRR spre aprobare de către Comisia Europeană. Acesta a precizat că în acest moment România se află în etapa în care răspunde cerințelor venite din partea Comisiei Europene:

“Nici nu are cum să fie aprobat acum pentru că intră în vacanță cei de la Comisia Europeană. Și sunt mai multe țări care au PNRR-ul lăsat pentru la toamnă.

Nu este România singura țară. Sunt vreo șapte țări. România este în faza care răspunde comentariilor venite de la Comisia Europeană. Eu sunt primul care voi spune că dacă putem să îmbunățim acest PNRR o facem, ori cu o lună în plus sau în minus nu contează, tot ce contează este să luăm toți cei 29,2 miliarde de euro din acest program, bani care se duc doar în investiții, în investiții profitabile”,a declarat Florin Cîțu la Digi 24.

Acesta a lansar noi atacuri pe acest subiecct la adresa PSD, pe care îi acuză că au șantajat UE:

PNL nu a făcut ce a făcut PSD să șantajezi UE cu acel vot în Parlamentul României. Dacă nu făceam acel vot pentru a crește cofinanțarea României la timp, nicio țară din UE nu se potea împrumuta, nu putea lua bani din PNRR”, a declarat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe