Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a numit pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al guvernului

Premierul interimar Nicolae Ciucă l-a numit pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al guvernului
Sursa foto: Facebook

Dragoș Condrea a fost numit, marți, în funcția de secretar general al guvernului, cu rang de ministru,după demisia lui Antonel Tănase. Aceasta a fost prima desemnarefăcută deprim-ministrulinterimar Nicolae Ciucă.

Premierul interimar Nicolae-Ionel Ciucă l-a numit astăzi (marți – n.r.) pe Dragoș Condrea în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) face parte din Aparatul de lucru al Guvernului”, se arată în comunicatul Guvernului.

Dragoș Condrea a fost director al Direcţiei Juridice din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

SGG este o structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Antonel Tănase a demisionat

Antonel Tănase, Secretarul General al Guvernului, și-a prezentat demisia din funcție, în cursul zilei de marți. Aceasta fusese instituit în funcție la începutul lunii noiembrie a anului trecut, ocupând pe atunci funcția de lider PNL sector 3. Tot atunci, la șefia Cancelariei a venit Ionel Dancă.

După ce Ludovic Orbana anunțat căîși depune mandatul de prim-ministru, luni seară,Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a fost desemnatpremier interimarde către președintele României.

„În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, pe punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză. De asemenea, ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021”, a declarat Nicolae Ciucă, mulțumindu-I lui Ludovic Orban ”pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

În paralel, acesta va continua să asigure atribuțiile de ministru al Apărării Naționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”