Premierul italian, la sediul PSD: Victor Ponta poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice (VIDEO)

Premierul italian, la sediul PSD: Victor Ponta poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice (VIDEO)

Victor Ponta a primit mesaje de susţinere pentru candidatura la Palatul Cotroceni din partea premierului italian Matteo Renzi, dar şi din partea vicecancelarului german Sigmar Gabriel.

Şeful Executivului italian a declarat, la sediul PSD, că este convins de faptul că omologul său român, Victor Ponta, poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice.

„Nu mă aflu aici numai pentru că sunt prieten cu Victor sau pentru că l-am întâlnit pentru prima dată în oraşul meu de origine, la Florenţa. Sunt aici pentru că sunt convins că Victor poate ajuta România şi Europa să devină mai puternice. Îl cunoaştem pe Victor Ponta, ştim cine este în Europa şi ştim că poate să dea o mână de autor pentru poporul dumneavoastră, să fie bine”, a spus Mateo Renzi, într-o conferinţă susţinută în comun cu Victor Ponta, la sediul central al PSD.

„Cred că împreună, cu toţii, vom putea schimba viitorii ani în Europa. Votul în România este foarte important şi pentru că, apropiindu-ne cât mai mult de cetăţeni, vom putea să punem la punct tot ce mai este de făcut în Europa”, a mai spus Renzi.

„Noi trebuie să ne gândim nu numai la trecut, ci la provăcările care sunt pentru viitor. Ştim că o putem face împreuă şi sunt sigur că o vom face peste câteva zile, atunci când Victor va fi ales preşedintele României”, a adăugat premierul italian.

La rândul său, Victor Ponta a ţinut să-i ureze lui Renzi, despre care a spus că este un prieten al său şi al tuturor românilor, mult succes în efortul privind reformele pe care face pentru Italia.

„Succesul domnului Renzi în Italia e important pentru Italia, pentru Europa şi pentru românii care trăiesc în Italia. Vreau să-l asigur, făcând parte din aceeaşi generaţie şi având aceleaşi proiecte de progres, că se poate baza pe mine, pe Guvernul României în toate proiectele de reformă la nivel european”, a spus Ponta.

Premierul italian îl susține pe Ponta