Președinta Parlamentului European, la deschiderea expoziției „Drumul european al R. Moldova”. Eugen Tomac: Sunt profund onorat că a acceptat invitația mea. Îi mulțumesc pentru implicarea sa în procesul aderării (FOTO)

Președinta Parlamentului European, la deschiderea expoziției „Drumul european al R. Moldova”. Eugen Tomac: Sunt profund onorat că a acceptat invitația mea. Îi mulțumesc pentru implicarea sa în procesul aderării (FOTO)
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, s-a arătat profund onorat că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acceptat invitația sa și a participat marți la inaugurarea expoziției fotografice „Drumul european al R. Moldova”.

Tomac: „Parcursul european al R. Moldova, pas cu pas, se vede astăzi, în imagini, la Parlamentul European de la Bruxelles”

Astăzi, spune liderul PMP, parcursul european al Republicii Moldova se vede, pas cu pas, în imagini, la Parlamentul European de la Bruxelles.

„Sunt profund onorat că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acceptat invitația mea de a participa la festivitatea de deschidere a expoziției. Îi mulțumesc pentru cuvintele calde adresate românilor prezenți, dar mai ales pentru sprijinul, ajutorul și implicarea sa în procesul deloc ușor al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”, a scris Eugen Tomac, marți, pe Facebook.

„Am decis să organizăm această expoziție în săptămâna în care sărbătorim Ziua Națională a României pentru a arăta din nou sprijinul total și necondiționat pe care îl oferim R. Moldova”, a continuat el.

Eugen Tomac a ținut să mulțumească mai multor oficiali.

„Îi mulțumesc cu acest prilej domnului Siegfried Muresan, Președintele Delegației Parlamentare Uniunea Europeană – R. Moldova pentru sprijin și participarea la acest eveniment inedit. Îi mulțumesc cu precădere domnului Președinte Traian Băsescu care militat, în calitate de șef al statului român, pentru apropierea celor două state românești și a reușit. Iar astăzi continuă să promoveze perspectiva europeană a R. Moldova în Parlamentul European”, a spus președintele PMP.

„Îi sunt recunoscător și doamnei ambasador Daniela Morari, șefa misiunii R. Moldova pe lângă Uniunea Europeană, pentru că a dat curs invitației noastre și ne-a împărtășit câteva gânduri”, a adăugat Eugen Tomac.

Expoziția, a precizat oficialul european, a fost organizată în colaborare cu Arhivele Naționale ale Republicii Moldova.

„Această expoziție a fost organizată în colaborare cu Arhivele Naționale ale R.Moldova prin implicarea directă a domnului director Igor Cașu. Imaginile de arhivă din anii procesului de desprindere de URSS sunt un adevărat tezaur și mă bucur că am reușit împreună să mai facem un pas spre apropierea ținutului minunat de dincolo de Prut de Europa, de România!”, a mai spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe