Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO)

Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici (VIDEO)
Foto:PSnews

Primăria Capitalei a plătit circa 1,7 milioane lei pentru concertul din Piața Universității dedicat Zilei Europei, informează jurnaliștii de la HotNews, citați de B1 TV. Partea interesantă este că unul dintre acţionarii firmelor care au fost contractate a fost martor atât în dosarul Ridzi, cât şi în dosarul Gala Bute. Un om învăţat cu banii din contractele publice.

Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei aproximativ 1,7 milioane de lei. Bani care au mers către două firme ai căror acţionari au un trecut destul de dubios în privinţa banilor publici.

"Suma de 1.758.471 lei a fost necesară pentru asigurarea unui număr de artişti recunoscuţi la nivel european, concept eveniment, scenă, instalaţie de sunet şi lumini, aparatură tehnică, car TV, decor, securitate, asistenţă medicală, pompieri, toalete ecologice, servicii de curăţenie etc", au explicat reprezentanţii municipalităţii într-un răspuns pentru HotNews.

Unul dintre cei care au primit banii bucureştenilor este Corneliu Ladin, martor atât în dosarul Ridzi, cât și în dosarul Gala Bute. În paralel, de la cealaltă firmă câştigătoare, Cătălin Savu Cătană e un om apropiat de scena politică. El a fost propus de UNPR anul trecut în Consiliul de admnistrație al televiziunii naţionale, însă susține că s-a retras.

Primăria Capitalei a plătit 1,7 milioane lei pentru concertul dedicat Zilei Europei. Acționarii firmelor contractate sunt abonați la banii publici

#DIRECT_ONE_111k80#

Una dintre ciudăţeniile acestui contract a fost procedura de achiziție, care a durat doar o săptămână, o perioadă foarte scurtă pentru organizarea unui eveniment de asemenea anvergură. Reprezentanţii primăriei spun, însă, că totul s-a făcut legal şi transparent.

"Au fost initiate un numar de 2 proceduri proprii simplificate, cu respectarea principiilor nediscriminarii, tratamentului egal, recunoasterii reciproce, transparentei, proportionalitatii si asumarea raspunderii. Criteriul de atribuire a contractelor pentru fiecare dintre proceduri a fost pretul cel mai scazut. Pentru fiecare categorie de servicii au fost primite cate doua oferte", spun reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Interesanta este și condiția pusă în caietul de sarcini pentru atribuirea contractului pe partea artistică, document semnat de directoarea Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineret al Municipiului București.

"Conceptul care stă la baza selectării ariștilor și trupelor sunt hiturile produse în România, devenite numărul 1 în topurile de peste granițe. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem ca cele mai tari branduri muzicale din ultimii 15 ani din România să se reunească pe o singură scenă", a declarat Gabriela Alina Andrei, directoarea Centrului.

Reamintim că evenimentul dedicat Zilei Europei a fost organizat pe esplanada cu statui din Piața Universității, iar profesorii Facultății de Istorie a Universității din București au reclamat faptul că nu își pot desfășura activitatea din cauza "poluării sonore constante" creată de concerte și probele de microfon.

La concert au participat artiști români care au avut succes la nivel european, precum Inna, Antonia, Carla's Dream, Alexandra Stan, Fly Project, Morandi sau Akcent, dar şi trupa O-Zone, care s-a reunit cu ocazia Zilei Europei, după 12 ani.

Ultima oră
14:15 - GCS: 1.131 de paturi ATI COVID în România, din care 990 sunt ocupate. Câte locuri sunt în București
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea