Primul parlamentar român care îi dă dreptate lui Andrei Marga: „Adevărul istoric este de partea noastră”

Primul parlamentar român care îi dă dreptate lui Andrei Marga: Adevărul istoric este de partea noastră
Marcel Ciolacu va cere excluderea lui Dumitru Coarnă din PSD. Sursă Foto: Inquam Photos / George Călin

Parlamentarul Dumitru Coarnă susține delarațile controversate făcute de fostul ministru de Externe Andrei Marga despre Ucraina.

Dumitru Coarnă, despre declarațiile lui Andrei Marga

„Profesorul Marga are dreptate! Adevărul istoric este de partea noastră, este de partea domnului Marga!”, a fost răspunsul lui Dumitru Coarnă, la o postarea făcută de jurnalistul Radu Tudor, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a reacționat la declarațiile făcute de Andrei Marga care a precizat că Ucraina trebuie să cedeze teritorii, inclusiv României:

„Suntem aici într-o situație absolut specială. S-o spun direct, cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, Romaniei – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări, ne cramponăm, asta este, va fi conflict. Aș încheia cu asta: să fim foarte limpezi, atât timp cât situația din Ucraina nu se rezolvă printr-o discuție între America, Rusia, Germania, Ucraina și China și nu se ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, este declarația făcută de Andrei Marga, fostul ministru al Educației, de Externe și fost rector al UBB Cluj.

Reacții de la Kiev

Declarațiile lui Andrei Marga, fost ministrul de Externe, despre Ucraina au ajuns până la administrația prezidențială de la Kiev. Și n-au fost deloc întâmpinate cu zâmbete, ba chiar reacția a fost una pe măsura declarațiilor.

Marga afirmase că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României. După criticile primite, el n-a dat înapoi, ci a insistat că afirmațiile sale „corespund adevărului istoric” și că „propaganda de azi va fi socotită poimâine o eroare”.

De la Kiev, reacția a fost tăioasă. Marga e „cea mai uitată naftalină politică” pe care Rusia e nevoită s-o scoată la lumină din cauza „crizei agenților” cu care se confruntă, a spus Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe