Pro România va vota moțiunea de cenzură. Victor Ponta: Îi dau dreptate lui Klaus Iohannis, și eu cred că nu trebuie să fie un guvern PSD. Ce va face UDMR? Jo napot kivanok, PNL (VIDEO)

Pro România va vota moțiunea de cenzură. Victor Ponta: Îi dau dreptate lui Klaus Iohannis, și eu cred că nu trebuie să fie un guvern PSD. Ce va face UDMR? Jo napot kivanok, PNL (VIDEO)
foto: Facebook

Fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, i-a dat dreptate președintelui Klaus Iohannis și a declarat că „nu trebuie” să fie instalat un guvern PSD în scenariul în care premierul Ludovic Orban și cabinetul PNL nu trec de testul moțiunii de cenzură, ci eventual unul de uniune națională, „care să se ocupe de problema de sănătate, de școală, de organizat alegeri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Pro România va vota moțiunea de cenzură. Victor Ponta, ironii la adresa PSD

În direct pe B1 TV, miercuri seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, Victor Ponta a subliniat că Pro România va vota moțiunea de cenzură. Referitor la anunțul PSD privind inițierea unui astfel de demers, fostul premier a reacționat ironic, „iar a anunțat?”.

Întrebat dacă anunțul PSD i se pare o glumă, Victor Ponta a răspuns: „E o glumă proastă. Sunt trei luni de când auzim că se depune? Azi l-am întrebat și eu pe domnul Ciolacu, chiar o depui sau nu? Ca să știu. Hai să vedem când o dezbatem, când o votăm!”.

După ce a precizat că Pro România va vota moțiunea de cenzură „sigur, 100%”, Victor Ponta a comentat și poziția președintelui Klaus Iohannis, care explicase anterior că nu va desemna un premier PSD în cazul în care moțiunea de cenzură se concretizează, iar Parlamentul retrage încrederea cu care a fost învestit cabinetul liberal condus de Ludovic Orban: „Cred că are dreptate, sincer”, spune Ponta.

„Domnul Iohannis, pentru un sas, are multe boli românești, iar aia cu pentru unii mumă și pentru alții ciumă, ce a zis, «PSD a făcut o pasiune să depună moțiuni»… păi, și PNL a depus moțiuni. Din 2017 – până n-am votat-o și noi, cei de la Pro, n-a trecut – a depus moțiuni. Șase, șapte, câte au fost? Atunci, domnul Iohannis spunea că e bună moțiunea. Doi, opinia domnului Iohannis este că acest guvern este foarte performant. Opinia mea este că nu e așa. Sper că încă mai avem voie să gândim altfel decât domnul Iohannis”, a mai declarat Victor Ponta, care a reiterat că, „cu siguranță”, Pro România va vota moțiunea.

Întrebat cum va vota UDMR, Victor Ponta a precizat: „Cu guvernul PNL. Jo napot kivanok, PNL. Facem pariu?”.

Victor Ponta, de acord cu președintele Klaus Iohannis că „nu trebuie să fie un guvern PSD”

Referitor la șansele ca moțiunea să treacă, iar guvernul Orban să fie demis în bloc, Victor Ponta a fost ceva mai sceptic: „Nu știu. Dacă UDMR o votează, 100% trece. Dacă nu o votează, probabil că nu trece, pentru că noi, Pro România și grupul PSD, n-avem împreună 233 (n.r. – de voturi în Parlament). Problema e următoarea. Aici o să fiu de acord și cu domnul Iohannis, care a zis că nu va fi guvern PSD – da, și eu cred că nu trebuie să fie un guvern PSD”.

Întrebat ce fel de guvern ar trebui învestit în cazul în care cabinetul PNL este demis, el a afirmat: „Din punctul meu de vedere, trebuie să fie un guvern de uniune națională, de cum vreți să îi spuneți dumneavoastră. Nu să intrăm eu sau cineva din Pro România, dar, da, să susținem un guvern care să se ocupe de problema de sănătate, de școală, de organizat alegeri. Domnul Orban, în acest moment, este și arbitru, și jucător. El, de fapt, tot ce arbitrează, tot ce face la Guvern, face pentru PNL”.

Tags: