Programul „Noua Casă” continuă și în 2022. Adrian Câciu: Plafonul se va menține la nivelul de anul trecut în primă fază

Programul „Noua Casă” continuă și în 2022. Adrian Câciu: Plafonul se va menține la nivelul de anul trecut în primă fază
Foto: Facebook @ Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că vineri a semnat pentru continuare programului „Noua Casă”, care în primă fază va avea același plafon ca anul trecut, cu posibilitate de suplimentare în funcție de evoluție. Săptămâna viitoare ar putea avea loc și lansarea programului IMM Consumer, a mai precizat oficialul, potrivit Agerpres.

Programul „Noua Casă” continuă și în 2022, spune Adrian Câciu

„Astăzi am semnat şi continuarea programului ‘Noua Casă’, acordarea plafonului pe acest an, care se va menţine la nivelul de anul trecut în primă fază şi, în funcţie de evoluţia programelor, de fapt la toate, în funcţie de evoluţia programelor, vom suplimenta plafoanele. Ce mi-aş dori este ca ele să întrunească solicitarea din partea beneficiarilor, astfel încât să putem suplimenta. La aceste programe să ştiţi că am lucrat împreună cu mediul de afaceri. Ele provin, şi înainte de a se face această guvernare, provin din discuţiile cu mediul de afaceri şi au fost prinse în programul de guvernare, dar şi în continuare pentru a aşeza corect aceste programe în economie am lucrat. La fel, asigurăm finanţarea acestor programe prin toate cele trei fonduri disponibile la nivelul statului român: Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Fondul Român de Contragarantare şi Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru că eu cred că trebuie să ducem finanţarea cât mai aproape de beneficiari, prin intermediul instrumentelor de care dispunem şi care sunt disponibile la nivelul diverselor ministere”, a precizat ministrul Finanțelor.

Programul IMM Prosumer este în lucru și ar putea fi lansat săptămâna viitoare, a mai menționat Adrian Câciu.

„Acest program, care va fi finanţat dual, pe de o parte din fonduri ale statului român, garanţii, acordate pentru credite, dar şi din fonduri europene din Fondul de modernizare, va asigura companiilor posibilitatea de a achiziţiona şi monta panouri fotovoltaice şi de a deveni prosumeri, până la urmă furnizori de energie, dincolo de a-şi asigura independenţa energetică. Este un program foarte aşteptat şi cred că săptămâna viitoare va fi promovat”, a adăugat Adrian Câciu, care vine a vorbit și despre ajustarea regimului fiscal.

Potrivit ministrului, au fost aprobate plafoanele pentru 2021 și în cazul programelor IMM Invest și Agro IMM Invest (10 miliarde lei). Totodată, vor fi lansate IMM Prod, Rural Invest, Garant-Construct și Innovation.

Urmăriți B1TV.ro și pe