Proiectele pentru retragerea din băncile rusești, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă: În felul acesta, ne îndeplinim și obligațiile asumate în conformitate cu deciziile UE privind sancțiunile (VIDEO)

Proiectele pentru retragerea din băncile rusești, pe masa Guvernului. Nicolae Ciucă: În felul acesta, ne îndeplinim și obligațiile asumate în conformitate cu deciziile UE privind sancțiunile (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat că ședința de Guvern de miercuri cuprinde și cele două proiecte de lege pentru retragerea din Banca Internațională de Colaborare Economică și Banca Internațională de Investiții, două bănci cu acționariat rusesc.

Nicolae Ciucă: Proiectele pentru retragerea din băncile rusești, pe masa Guvernului

„Astăzi avem, de asemenea, două proiecte de lege foarte importante. Este vorba de proiecte prin care am decis să ne retragem din cele două bănci rusești, este vorba de Banca Internațională de Colaborare Economică și Banca Internațională de Investiții. Ca atare, prin cele două proiecte de lege asigurăm cadrul legal de retragere și, în felul acesta, ne și îndeplinim obligațiile asumate în conformitate cu deciziile luate la nivelul Uniunii Europene privind sancțiunile adresate Federației Ruse”, a declarat oficialul, miercuri, în debutul ședinței de Guvern.

Alte anunțuri făcute de premier la începutul ședinței de Guvern

Cu ocazia reuniunii desfășurate la Palatul Victoria, Nicolae Ciucă a precizat și că bilanțul guvernării va avea loc la sfârșitul lunii iunie.

„Astăzi se împlinesc șase luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, din motive și argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și, practic, primul semestru al acestui an”, a explicat Nicolae Ciucă.

Tot atunci, liberalul le-a transmis miniștrilor că la nivelul fiecărui minister va trebuie asigurată o reducere a cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%.

„Totodată, ne-am asumat ca la nivelul colectărilor la buget, prin instituțiile statului, cu preponderență prin ANAF, să asigurăm continuarea activității astfel încât să putem să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura și Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, am discutat cu șeful ANAF, concentrăm toată atenția pe tot ceea ce înseamnă evaziunea fiscală și, în felul acesta, asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect și de onest”, a punctat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni