PSD anunță că a făcut primul pas în vederea depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Robert Cazanciuc: Prezentăm ”Cartea neagră a guvernării liberale” (VIDEO)

PSD anunță că a făcut primul pas în vederea depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Robert Cazanciuc: Prezentăm ”Cartea neagră a guvernării liberale” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a anunțat duminică, prin vocea președintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, că a făcut un prim pas în vederea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban. Social-democratul a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, așa-numita ”Carte neagră a guvernării liberale”, un document care va sta la baza moțiunii de cenzură.

PSD începe demersurile pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului liberal

În declarația sa, Robert Cazanciuc a acuzat Guvernul PNL că a ratat momente-cheie în gestionarea pandemiei de coronavirus și că și-a pierdut credibilitatea.

”Avm o țară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate și, mai ales, cu zero rezultate. (…) Am anunțat deja intenția PSD de a depune moțiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas și prezentăm «Cartea neagră a guvernării liberale», suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece. Documentul, elaborat de specialiștii PSD, va sta la baza moțiunii de cenzură. El prezintă cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei, ratate însă de Guvernul Orban, precum și măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate pentru ca România să nu se afle astăzi în această situație gravă”, a declarat Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a prezentat ”suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece”

Totodată, președintele interimar al Senatului a prezentat o listă cu ceea ce consideră social-democrații a fi greșelile grave pe care Guvernul Orban le-a făcut în contextul pandemiei de COVID-19.

”Guvernul, girat de președintele României, a minimizat pericolul pentru că doreau cu orice preț alegeri anticipate. Nu s-a consultat cu nimeni și a luat măsuri ce s-au dovedit dezastruoase pentru România. (…) Mesajul inițial privitor la pandemie a făcut ca foarte mulți români să nu ia în serios necesitatea protejării și să nu creadă în acest virus. (…) Incapacitatea realizării unei testări masive de la început și lipsa unor măsuri clare de prevenție și carantină, precum și lipsa unor anchete epidemiologice. (…) Exemplele negative prezentate de la vârful statului. (…) Scandalul de corupție de la UNIFARM. (…) Vidul legislativ succesiv, atât între starea de urgență și cea de alertă. (…) Întârzierea inexplicabilă a lansării unui plan de relansare economică”, a menționat Robert Cazanciuc.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat la finalul lunii iulie, după o ședință a conducerii social-democrate, că PSD va depune, în luna august, o moțiune de cenzură împotriva Executivului liberal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre depunerea moțiunii de cenzură: ”Arată iresponsabilitatea PSD”

În replică, premierul Ludovic Orban a susținut că acest demers „arată iresponsabilitatea” PSD, în condițiile în care, spune premierul, Guvernul a „luptat cu toate armele contra epidemiei”, reușind totodată să diminueze efectele economice negative ale crizei COVID-19.

”Să vii, să depui moțiune de cenzură fără niciun fel de motivație palpabilă, să creezi instabilitate politică și instituțională într-o situație de criză arată iresponsabilitatea acestui partid, care se numește PSD. Nu există niciun motiv pentru o astfel de moțiune de cenzură. Guvernul și-a făcut datoria față de România cu vârf și îndesat”, a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: ”Guvernul Orban nu poate fi acuzat de management defectuos”

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a spus că, din punctul său de vedere, nu există argumente obiective în baza cărora Guvernul să fie acuzat că nu și-a făcut datoria.

”După părearea mea, acest guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a descurcat foarte bine, e un guvern puternic minoritar, care a reușit să vină cu un buget, care gestionează în continuare multele treburi publice. Argumente obiective pentru a acuza guvernul, după părearea mea, nu există”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe