PSD, critici dure după ce coaliția de guvernare a numit la conducerea TVR și SRR doi candidați respinși de CCR. Romașcanu: „Au reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului”

PSD, critici dure după ce coaliția de guvernare a numit la conducerea TVR și SRR doi candidați respinși de CCR. Romașcanu: „Au reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul TVR și Radio România este departe de a se încheia. Coaliția de guvernare a numit aceiași doi candidați respinși de CCR, iar PSD protestează.

Lucian Romașcanu, deputat și purtător de cuvânt al PSD, a publicat un mesaj critic la adresa PNL, USR+ și UDMR, prin care amintește că numirileRamonei Săseanu la TVR și a lui Liviu Popescu la Radio România sunt neconstituționale.

Lucian Romașcanu, despre Ramona Săseanu, nominalizată pentru conducerea TVR de coaliția de guvernare: „În fruntea TVR, o doamnă, specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate”

Potrivit lui Romașcanu, PSD va face toate demersurile pentru ca deciziile coaliției cu privire la conducereaTVR și SRR (Societatea Română de Radiodifuziune)să fie anulate.

„#festivalulmagariilor

Astăzi, în disprețul profund al legii și procedurilor, birourile permanente reunite au decis, în absența asumată a membrilor PSD, numirea ca interimari la televiziune și radio a acelorași doi candidați respinși de CCR.

De ce ilegal? Pentru că:

– CCR a decis că numirea conducerilor interimare a SRTv și SRR sunt NECONSTITUȚIONALE ❗️

– Ieri, deși la începutul ședinței de plen reunit exista cvorum de ședință, la momentul votării (ilegale) a conducerilor amintite, înscrisă pe ordinea de zi, parlamentarii puterii au ieșit din sală. Deși neprocedural (în ședința anterioară puterea a cerut confirmarea cvorumului la vot), s-a declarat lipsă de cvorum și s-a suspendat ședința‼️

– forțând aplicarea art. 46 alin. 8 din legea 41/1994, BPR au numit azi că interimari pe aceiași doi a căror numire a fost declarată neconstituțională‼️❗️

Legal ar fi fost ca:

– BPR să voteze program de audiere a unor noi propuneri în comisii

– comisiile sa se întrunească in ședință comună și să emită raport

– plenul reunit sa se întrunească pentru vot și să se constate lipsa de cvorum

– BPR să voteze în urma raportului conf. art. 46 alin. 8 din legea 41/1994

Prin această ilegalitate puterea a reușit să mai dea un imbold de necredibilitate Parlamentului.

De asemenea lasă în fruntea TVR, o doamnă,specialistă în vrăjitoare și cu studii neconfirmate.

PSD va ataca legal, inclusiv pentru abuz în serviciu, această acțiune toxică a majorității”, a notat Romașcanu.