PSD: Demarăm campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la gaze și energie

PSD: Demarăm campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la gaze și energie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a anunțat că social-democrații din toate organizațiile județene le vor explica românilor avantajele proiectului pentru plafonarea facturilor la energie și gaze, proiect „care nu doar blochează pentru 6 luni orice scumpire a facturii la energie și gaze naturale, dar oferă consumatorilor și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori”.

PSD demarează campania #JosFacturile! privind strângerea de semnături pentru plafonarea facturilor la gaze și energie

Potrivit comunicatului transmis miercuri de PSD, oricine poate semna și online pentru susținerea acestui proiect la următoarea adresă: https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/

„Toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru întrajutorarea a sute de mii de familii de români. Proiectul PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil. Mai mult, varianta PSD oferă românilor șansa de a reduce cu până la 43% prețurile la energie față de ofertele primite în ultimele săptămâni, prin introducerea prețului mediu al energiei în perioada martie-septembrie”, spun social-democrații.

PSD susține că sloganul acestei campanii, #JosFacturile, a fost lansat de o româncă din diaspora, pe numele ei Codruța Filip, un membru PSD care a organizat un protest simbolic în fața Parlamentului European din Strasbourg împotriva scumpirii facturilor la energie.

„O contribuție importantă a venit și din partea europarlamentarilor social-democrați care au inițiat o rezoluție solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluții concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici”, mai spun social-democrații.

Campania lansată de PSD vine în contextul în care furnizorii de gaze și energie deja au început să le trimită consumatorilor notificări de creștere a prețurilor.