PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Marcel Ciolacu: Să fim foarte clari, pe PNRR (VIDEO)

PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Marcel Ciolacu: Să fim foarte clari, pe PNRR (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că social-democrații vor depune miercuri moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, și a explicat că demersul este motivat de felul în care a fost construit Planul Național de Redresare și Reziliență.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD depune miercuri moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat Marcel Ciolacu

„Mâine vom depune moțiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea, și să fim foarte clari, pe PNRR. Avem niște întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program național făcut de firmele de consultanță, încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinație cu dedicație? De ce avem 0 euro pentru irigații, în condițiile în care țări precum Bulgaria, Ungaria și Polonia au obținut fonduri pentru irigații? De ce firmele românești nu primesc niciun euro prin Programul național de redresare și reziliență la capitolul granturi?”, a declarat liderul social-democraților, marți, într-o conferință de presă.

Într-o intervenție la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, în 3 iunie, Marcel Ciolacu critica în termeni duri Guvernul pe tema PNRR, despre care spunea că este „făcut pe genunchi”.

„PNRR este folosit, în acest moment, de ei, scris de ei, cu oamenii lor, ca să se îmbogățească. (…) Pe de o parte, facem un împrumut de 15 miliarde de euro, îndatorăm pe toți românii în loc să căutăm să atragem granturile din exercițiile financiare 2014-2020.(…) Au înghețat toate salariile, și la bugetari, și la privați, și au înghețat toate pensiile. Tot nivelul de trai scade. Pentru ce? Astăzi am aflat adevărul, pentru niște companii abonate, în acest moment, direct cu Guvernul României și cu statul român.Ce am mai descoperit astăzi și nu avem toate documentele pentru că există anexe care nu pot fi încă descărcate: sumele pentru consultanți sunt între 1.200 și 1.450 de euro pe zi. Sunt 32,4 milioane de euro pentru salarii și stimulente financiare pentru recalcularea pensiilor. (…) Sunt cifre scoase de specialiștii partidului dinPNRR. 27 de milioane de euro pentru elaborarea, implementarea de ghiduri metodologice în sănătate. Există aceste studii făcute deja de Banca Mondială. (…) 30 de milioane de euro pentru servicii de consultanță pentru reorganizarea companiilor de stat. Nu mai bine capitalizezi companiile de stat cu acești bani, decât să plătești consultanță?”, spunea Marcel Ciolacu, pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe