PSD: România intră cu viteză fulminantă în faza inflației galopante. În decembrie, fiecare cetățean va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern

PSD: România intră cu viteză fulminantă în faza inflației galopante. În decembrie, fiecare cetățean va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD susține că România „intră cu o viteză fulminantă în faza inflației galopante” din cauza Guvernului condus de premierul Florin Cîțu. Reacția vine după ce, luni, Banca Națională a României (BNR) a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finele acestui an și de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul viitor. Social-democrații mai susțin că, din cauza împrumuturilor pe care le tot face Guvernul Cîțu, la finele anului fiecare român va fi dator cu încă 3.000 de euro.

PSD, critici la adresa Guvernului Cîțu pe tema împrumuturilor și a inflației

„ATAC LA BUZUNARELE ROMÂNILOR! BNR CONFIRMĂ: GUVERNUL CÎȚU FURĂ 285 DE LEI DE LA FIECARE ROMÂN!
România intră cu o VITEZĂ fulminantă în faza inflației galopante!

#PSD a avut dreptate, iar Banca Națională a României a confirmat astăzi, în raportul făcut public, o creștere a inflației cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%!”, au transmis social-democrații, pe Facebook.

Ei mai susțin că inflația va continua să crească și, la finele anului, fiecare român va mai fi dator cu încă 3.000 de euro din cauza împrumuturilor pe care le face Guvernul Cîțu: „Mai grav, inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%! Asta înseamnă că în decembrie, fiecare român va fi și mai #sărac cu 320 de lei! Și, tot în decembrie, fiecare român va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern în numele și pe seama românilor!”

„Fantastic, chiar WOW!, dle Cîțu! A reușit să vă duceți V-ul pană la capăt. V-ul inflației!”, au mai scris social-democrații, aluzie la postările de pe Facebook ale premierului privind creșterea economică în V.