PSD și planul său de subordonare politică a instituțiilor statului: După Monitorul Oficial vine rândul INS, Institutul care a publicat cifrele DEZASTRULUI economic / Opoziția: Dăncilă să demisioneze (FOTO)

PSD și planul său de subordonare politică a instituțiilor statului: După Monitorul Oficial vine rândul INS, Institutul care a publicat cifrele DEZASTRULUI economic / Opoziția: Dăncilă să demisioneze (FOTO)

PSD mai dă o lovitură. Încă o instituție care a “deranjat” partidul condus de Liviu Dragnea urmează să fie reorganizată.

Institutul Național de Statistică (INS), instituție care în ultima vreme a făcut publice cifre alarmante despre economia României, întră în vizorul Guvernului Dăncilă.

Pe ordinea de zi a Executivului se discută modificarea funcționării INS.

Foto: ZF

Mai exact, în ședința de Guvern, de joi, va fi adoptată o Hotărâre de Guvern care va trece INS-ul din subordinea Secretariatului General al Guvernului, direct sub coordonarea prim-ministrului. Practic, orice decizie a INS-ului va trebui aprobată direct de către premier, din momentul adoptării acestui HG.

Raluca Turcansusține că premierul Viorica Dăncilă şi-a subordonat Institutul Naţional de Statistică. PSD-ALDE pun mâna pe o nouă instituţie a statului român, a avertizat deputatul PNL.Turcan mai susține că Dăncilă trebuie să-și dea demisia.

„Începând de astăzi, specialistul în economie Viorica Dăncilă va aviza toate comunicatele INS! PSD-ALDE pun mâna pe o nouă instituţie a statului român. Astăzi este rândul INS. Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, tocmai şi-a subordonat direct Institutul Naţional de Statistică, printr-o Hotărâre de Guvern. Această decizie nu poate avea o altă raţiune la bază decât aceea că INS a prezentat adevărata faţă a realităţii economice din România: creşterea accelerată a inflaţiei la 5%; scăderea salariului net cu 145 de lei în luna ianuarie; scăderea salariilor din sistemul medical. O asemenea decizie a prim-ministrului ar trebui să conducă de urgenţă la demisia premierului. Atât ne mai lipsea ca marele specialist în economie, Viorica Dăncilă, să avizeze şi orice comunicat care pleacă de la INS!”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

INS a anunțat, joi, că rata anuală a inflaţiei a urcat în martie la 5%, faţă de 4,7% în februarie, iar raportat la luna precedentă preţurile de consum s-au majorat cu 0,3%. (Detalii AICI)

Nu este prima reorganizare a unei instituții care a deranjat PSD. Miercuri, Monitorul Oficial a fost trecut în subordinea Camerei Deputaților. (Detalii AICI)

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori