PSD: Solicităm conducerii PNL să-i cheme urgent la discuții pe miniștrii liberali care înregistrează restanțe în îndeplinirea jaloanelor din PNRR la 31 martie

PSD: Solicităm conducerii PNL să-i cheme urgent la discuții pe miniștrii liberali care înregistrează restanțe în îndeplinirea jaloanelor din PNRR la 31 martie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a transmis miercuri un comunicat de presă prin care „solicită conducerii PNL să-i cheme urgent la discuții pe miniștrii liberali care înregistrează restanțe în privința îndeplinirii jaloanelor din PNRR la 31 martie 2022”.

„PSD poate pune la dispoziție colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR”

„În fruntea listei se află chiar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care are 5 jaloane în lucru, urmat de Ministerul Educației, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Justiției, cu câte 3 jaloane aflate încă în lucru”, se arată în comunicatul social-democraților.

Potrivit PSD, „ministerele liberale gestionează trei sferturi dintre restanțe” în ceea ce privește cele 24 de jaloane ce trebuie închise la finalul primului trimestru.

„PSD poate pune la dispoziție colegilor de la guvernare expertiza grupului său de lucru pe tema PNRR, constituit încă din primele zile ale anului, deoarece rezultatele acestei abordări se dovedesc extrem de eficiente. Cele 3 jaloane aflate în lucru în dreptul ministerelor PSD sunt fie ordonanțe de urgență care sunt deja pe circuitul interministerial de avizare, fie legi votate de una dintre Camerele Parlamentului și aflate în faza finală a dezbaterii în camera decizională PSD consideră ca jaloanele PNRR pot fi atinse de ministerele PNL prin mai puține declarații la televizor și mai multă muncă și concentrare”, se mai arată în același comunicat.

Economia României, spune PSD, are mare nevoie de miliardele europene.

„Prin urmare, mai ales în conjunctura actuală, România nu are timp de orgolii politice, important este ca obligațiile asumate prin PNRR să fie atinse la timp, în mod profesionist”, au conchis social-democrații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”