PSD, un nou atac frontal la ministrul PNL al Energiei. Mihai Tudose: Se impunea remanierea lui Virgil Popescu. Mare parte din haosul de astăzi i se datorează

PSD, un nou atac frontal la ministrul PNL al Energiei. Mihai Tudose: Se impunea remanierea lui Virgil Popescu. Mare parte din haosul de astăzi i se datorează
Foto: Gov.ro

Eurodeputatul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, consideră că o „mare parte din haosul de astăzi i se datorează” ministrului Energiei, Virgil Popescu, și s-a arătat de părere că se impunea remanierea liberalului din Guvern, transmite Agerpres.

Se impunea remanierea ministrului Energiei, spune Mihai Tudose (PSD)

Întrebat marți într-o conferință de presă dacă este de părere că ministrul Virgil Popescu va putea să gestioneze situația complicaă care se profilează pentru iarnă, vicepreședintele PSD a explicat: „Eu îmi menţin opinia că mare parte din haosul de astăzi i se datorează. El a avut o strategie, eu nu contest că fiecare om poate să aibă o idee, am înţeles. Domnia sa a aplicat ideea lui, a convins de ce e responsabil de ideea lui, rezultatele nu sunt cele scontate”.

Întrebat dacă se impunea remanierea ministrului, Mihai Tudose a spus că „este problema domnului prim-ministsru”, dar că, în opinia sa, „da, se impunea remanierea”.

Mihai Weber (PSD): „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!”

Mihai Tudose nu este primul social-democrat care îl critică pe liberalul de la Energie. Pe 23 august, deputatul PSD Mihai Weber tragea un semnal de alarmă și spunea că românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu”.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil (…). Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze”, declara Mihai Weber.

„Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, mai spunea deputatul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe