Purtătorul de cuvânt al Președinției: MAE asigură legătura cu Consiliul European. Lista cu delegația trebuie trimisă la Externe

Purtătorul de cuvânt al Președinției: MAE asigură legătura cu Consiliul European. Lista cu delegația trebuie trimisă la Externe
Foto: presidency.ro

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Președinției, a declarat, joi, la emisiunea „Sub semnul întrebării” difuzată de B1 TV, că metoda folosită de Administrația Prezidențială, respectiv trimitea listei cu delegația România la Consiliul European către MAE este practica europeană.

Nici vorbă, delegația trimisă de Administrația Prezidențială nu a fost trimisă la Consiliul European direct, ci la MAE, așa cum prevede practica procedurală. Președintele României și-a îndeplinit obligațiile constituționale, a desemnat o delegație care să reprezinte România la Consiliul European, delegație care să fie condusă de șeful statului„, a spus Oprea.

Acesta a adăugat că procedura cu pricina este aplicată în întreaga Uniune Europeană, ministerul de Externe fiind un intermediar între stat și Consiliul European.

Așa s-a întâmplat și până acum. Este o procedură care a funcționat în ultimii opt ani și ne așteptăm să funcționeze în continuare. Punctul de legătură între Consiliul European și statul respectiv este ministerul de Externe, așa se întâmplă în toată Uniunea Europeană„, a încheiat Bogdan Oprea.

Președinția a transmis, joi, o listă cu componența delegației României la Consiliul European din 28 iunie către Ministerul de Externe, președintele Traian Băsescu figurând ca fiind șeful delegației.

Ministerul de Externe a trimis deja o listă cu delegației României la Consiliul European, în care premierul Victor Ponta este trecut drept șeful delegației.

Vezi AICI mai multe detalii despre lista trimisă anterior de MAE.

Președinția a trimis la MAE componența delegației pentru Consiliul European

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20658').select();" id="embed_text_20658" />
Ultima oră