Radu Mihaiu: Cetățenii, cel mai important partener pentru a putea păstra Capitala necarantinată. S-a discutat despre limitarea numărului de persoane care intră în magazine, dar și a programului teraselor în weekend (VIDEO)

Radu Mihaiu: Cetățenii, cel mai important partener pentru a putea păstra Capitala necarantinată. S-a discutat despre limitarea numărului de persoane care intră în magazine, dar și a programului teraselor în weekend (VIDEO)

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 al Capitalei, a luat parte la discuția desfășurată luni la Guvern, unde s-a vorbit despre măsurile anti-pandemie pentru București, și a anunțat că s-a discutat inclusiv despre limitarea programului teraselor în weeekend, dar și a numărului de persoane care intră în magazine și în alte centre comerciale. De asemenea, spune el, este posibil să fie gestionate și cozile care s-ar putea forma. Edilul a subliniat că locuitorii „sunt cel mai important partener” pentru a evita carantinarea celui mai mare municipiu din țară, ocazie cu care a transmis și un apel la vaccinare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, despre eventuale măsuri pentru Capitală, după ședința de la Palatul Victoria

„Și cetățenii Capitalei (trebuie invitați la vaccinare anti-COVID-19, n.r.), care sunt cel mai important partener pe care îl putem avea pentru a putea păstra Capitala necarantinată. E posibil să existe niște măsuri limitative pentru magazine, pentru centre comerciale, în care să intre un număr de persoane, să fie limitat numărul de persoane care intră în aceste centre, în așa fel încât să putem respecta o distanțare socială. Este, de asemenea, posibil, dacă sunt măsuri pentru intrarea în centre comerciale, să gestionăm și cozile, care e posibil să se formeze. Se discută toate aceste lucruri și ce vreau să înțelegem este că facem tot ce se poate, dar nu o să putem să ținem Capitala necarantinată dacă populația, dacă cetățenii Bucureștiului nu vor colabora în această direcție”, a declarat Radu Mihaiu.

Întrebat dacă în cadrul ședinței s-a discutat inclusiv despre posibilitatea introducerii unor măsuri suplimentare pentru weekend, edilul a precizat: „A fost această discuție. Este o discuție dacă să se limiteze accesul, au fost păreri pro și contra. Au fost păreri cum că limitarea perioadeiîn care se poate intra în spațiile comerciale poate duce la aglomerație. Nu a existat o decizie definitivă care să reiasă în urma acestei discuții”.

Întrebat dacă s-a discutat și despre limitarea programului teraselor pe timpul weekendului, Radu Mihaiu a menționat: „Apropo de terase, da, au fost discuții, dar ce este important este să se respecte, așa cum spunea și Ciprian Ciucu, să se respecte legea existentă. Pentru că din păcate legea existentă nu este respectată în acest moment și din acest motiv vedem oameni care stau fără mască în interiorul cluburilor, sunt foarte mulți. Toate lucrurile acestea duc la o creștere a ratei de îmbolnăvire. Discutam, de exemplu, în Sectorul 2 nu s-a închis nicio școală, și școlile se închid în urma unor măsuri care sunt foarte restrictive. De exemplu, dacă se îmbolnăvesc doi profesori, se închide școala. Nu s-a închis nicio școală în Sectorul 2. S-au închis, e adevărat, mai multe clase. Acolo, lucrurile într-o măsură generoasă se respectă, dar unde nu se respectă, nu se respectă în cluburi și în restaurante, și aici avem nevoie să facem pași în plus”.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)