Raed Arafat: Orice persoană vaccinată, pe lângă că se protejează, ea duce încet, încet la limitarea răspândirii virusului. Cu cât avem mai mulți vaccinați, cu atât este mai bine (VIDEO)

Raed Arafat: Orice persoană vaccinată, pe lângă că se protejează, ea duce încet, încet la limitarea răspândirii virusului. Cu cât avem mai mulți vaccinați, cu atât este mai bine (VIDEO)
Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost invitatul lui Tudor Mușat, marți seară, pe B1 TV, context în care a făcut mai multe precizări despre derularea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Printre altele, oficialul a discutat despre accesul și prioritizarea la vaccinare și s-a arătat convins că în următoarele zile sau săptămâni toate persoanele care doresc să se vaccineze vor ajunge să o și facă efectiv.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raed Arafat, pentru B1 TV, despre accesul și prioritizarea la vaccinarea anti-COVID-19

„Sunt convins că toată lumea va întreba, de ce mie nu mi-a venit rândul acum, de ce bunicului meu nu i-a venit acum și numai după trei săptămâni, de ce acesta s-a vaccinat înainte, de ce celălalt are rând înainte de mine – aceste lucruri nu au absolut niciun rost. Eu sunt convins, încă o dată, că în următoarele zile, săptămâni cei care doresc să se vaccineze o să ajungă să se vaccineze. Clar este că este imposibil să satisfaci pe toți, să faci pe toți să fie mulțumiți și clar este că este imposibil să vaccinezi pe toți într-o perioadă foarte scurtă, pentru că asta ar însemna să ai toate dozele de vaccin”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de Tudor Mușat cum încearcă autoritățile să se asigure că accesul persoanelor vârstnice și a celor cu boli cronice este egal – dacă nu chiar prioritar – față de al altora, în condițiile în care instituțiile ar putea trimite liste cu numeroși doritori, ceea ce ar putea restrânge accesul celor mai expuși în fața bolii, șeful DSU a explicat: „Eu, totuși, n-am văzut cifrele și aici trebuie să vedem cifrele într-adevăr, să vedem câți se vaccinează dintr-un loc din alt loc. De exemplu, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării, scăzând numărul dozelor care vin, au fost limitate la câte 1.000 de doze pe zi, adică mult mai puțin decât le trebuia, și asta tocmai ca să facilităm accesul celor care sunt mai vulnerabili. În același timp, orice vaccin și orice persoană vaccinată, pe lângă că se protejează, ea duce încet, încet, când avem un număr mai mare de persoane vaccinate, duce la limitarea răspândirii virusului. Așa că, pe ambele părți, pot să spun că este, totuși, un câștig că cu cât avem mai mulți vaccinați, cu atât este mai bine. Nu pot să vă spun că am cifrele să confirm că avem mai mulți care se vaccinează dintr-o parte sau alta”.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”