Raețchi: Acești penali plini de tenacitate chiar cred că lumea abia așteaptă să readucă politicenii zaharisiți din anii 2000 la putere… Alegerile vor fi despre supraviețuirea sau nu a unora ca Tăriceanu și Dragnea

Raețchi: Acești penali plini de tenacitate chiar cred că lumea abia așteaptă să readucă politicenii zaharisiți din anii 2000 la putere... Alegerile vor fi despre supraviețuirea sau nu a unora ca Tăriceanu și Dragnea
Foto: evz.ro

În delirul său, Tăriceanu formulează o idee corectă, aceea că alegerile parlamentare vor fi despre susținerea sau nu a luptei anticorupție și despre rămânerea sau nu în politică a unora precum chiar Tăriceanu, Dragnea și Ponta, a scris liberalul Ovidiu Raețchi pe Facebook.

"În tot delirul său împotriva statului de drept, Tăriceanu formulează o idee corectă. Da, alegerile parlamentare vor fi despre continuarea sau sistarea luptei anticorupție. Da, alegerile parlamentare vor fi despre supraviețuirea sau nu pe scena politică a unor vechi figuri (Ponta, Tăriceanu) prin blocarea acțiunilor DNA împotriva lor. Da, alegerile parlamentare vor însemna, de fapt, tacit, un referendum pentru susținerea sau anihilarea acțiunilor lui Kovesi. Da, alegerile parlamentare vor reprezenta, implicit, o testare a sprijinului pe care cetățenii îl oferă viziunii lui Iohannis despre schimbarea clasei politice prin implicarea tehnocraților și prin coduri de integritate pentru partide. Și da, în final, alegerile parlamentare vor fi despre supraviețuirea sau eliminarea din politică a lui Tăriceanu, Dragnea, Ponta", a scris Raețchi.

Politicienii penali chiar cred că românii s-au săturat de curățenia pe care o face DNA și îi vor înapoi pe politicienii anilor 2000, dar doar votul din decembrie va lămuri acest aspect, mai consideră Raețchi.

"Senzația mea este că — fiind captivi în universul lor mediatic, în iluzia comunicațională care îi confirmă — acești penali plini de tenacitate chiar cred că societatea civilă vrea să reteze aripile DNA pentru a-i salva pe ei de "abuzurile Justiției". Făcându-și curaj unul altuia, ei chiar iau în serios ideea că lumea e sătulă de tehnocrații tineri și că abia așteaptă să readucă politicenii zaharisiți din anii 2000 la putere. Votul din decembrie va aduce o clarificare sănătoasă și va spulbera aceste himere", a mai scris deputatul pe Facebook.

Postarea vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că miza alegerilor parlamentare se rezumă la "stat de drept sau stat mafiot", forțele democratice reprezentând o tabără și forțele oculte patronate de Iohannis cealaltă tabără.