Rareș Bogdan, după declarația cancelarului austriac: Trebuie să turăm motoarele la maxim. Cifrele prezentate de Nehammer nu au vreo legătură cu realitate. România nu e în rutele de migranți (VIDEO)

Rareș Bogdan, după declarația cancelarului austriac: Trebuie să turăm motoarele la maxim. Cifrele prezentate de Nehammer nu au vreo legătură cu realitate. România nu e în rutele de migranți (VIDEO)
Foto: Facebook @ Rareș Bogdan

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, lider al delegației române din PPE, a comentat opoziția manifestată de cancelarul Austriac privind aderarea României la Schengen, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat că datele invocate de Karl Nehammer „nu au vreo legătură cu realitatea”.

Rareș Bogdan, pe B1 TV, despre șansele României de a adera la Schengen după declarația cancelarului austriac

Întrebat cum ar descrie acest moment și dacă putem spune că „s-a pus cruce” sau mai există speranțe, eurodeputatul a afirmat: „Nu, în nici într-un caz nu trebuie să considerăm că s-a pus cruce, nu trebuie să oprim deloc motoarele, trebuie să le turăm la maxim. Astăzi, la Tirana, are loc întâlnirea statelor Uniunii Europene cu cele din Balcanii de Vest și este absolut firesc ca președintele Iohannis, care se află acolo, să continue discuțiile cu cancelarul Nehammer, cu care a avut de altfel discuții și la Atena, vineri și sâmbătă”.

„De asemenea, ieri, ministrul de Interne, Bode, împreună cu o delegație a Poliției de Frontieră, Poliției Române, Autorității Vamale au fost prezenți la Viena, unde au prezentat datele oficiale cu privire la migrație, datele confirmate de cei de la Frontex, agenția europeană, și confirmate de asemenea de Ylva Johansson, comisarul pe afaceri interne. Practic, Austria, prin vocea cancelarului Nehammer și a ministrului de interne, Karner, spun că 75.000 de imigranți care au ajuns pe teritoriul Austriei ilegal, din cei 100.000, ar fi trecut, într-o proporție de peste 90%, pe teritoriul României”, a continuat Rareș Bogdan.

„Noi am arătat cu date certe, confirmate de Frontex, că România nu se află pe ruta de imigrație a Balcanilor de Vest, că în România forțajul pe granița cu Serbia este între 20 și 40 de ori pe zi și 99% dintre migranți sunt recuperați de autoritățile române și plasați în centrele de migrație, și că în fiecare zi la granița cu Ungaria, spre exemplu, între Serbia și Ungaria sunt forțaje de 800-1.000 de ori pe zi, sâmbătă au fost 892 de forțaje, duminică au fost undeva la 700. De asemenea, pe granița cu Croația, cifrele oscilează între 300 și 500”, a adăugat el.

„Cifrele prezentate de cancelarul Nehammer nu au vreo legătură cu realitatea, deoarece România nu se află – și dacă vă uitați pe o hartă și o puneți pe ecran, se vede clar, România nu este în rutele de migranți. Nimeni nu vine în România ca să traverseze încă două granițe păzite, granițe încă existente, granița dintre România și Ungaria și dintre Ungaria și Austria, pentru a ajunge în Austria. Deci cifrele invocate nu sunt corecte, mai degrabă e o retorică electorală internă”, a mai spus liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe