Rareș Bogdan: Politizarea DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical / Dacă lucrurile vor arăta rău, nu-i putem reproșa lui Cîțu ceva ce ar trebui, totuși, să fie preluat de partea medicală mai puternic (VIDEO)

Rareș Bogdan: Politizarea DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical / Dacă lucrurile vor arăta rău, nu-i putem reproșa lui Cîțu ceva ce ar trebui, totuși, să fie preluat de partea medicală mai puternic (VIDEO)
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat duminică seară, pentru B1 TV, că de când a izbucnit pandemia de coronavirus „s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical”. Bogdan a insistat apoi că rolul Cabinetului Cîțu tocmai acesta este – de a reforma și de a demonstra că se poate guverna altfel decât cum a făcut-o PSD-ul.

Întrebat despre o eventuală demisie a premierului Florin Cîțu în cazul în care țintele de vaccinare anunțate de acesta nu vor fi atinse, Bogdan a răspuns: „Dacă lucrurile vor arăta rău, nu putem să-i reproșăm lui Cîțu o chestiune care ar trebui, totuși, să fie preluată și de partea medicală ceva mai puternic”.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rareș Bogdan, despre rolul politicienilor în campania de vaccinare anti-COVID

„Până la urmă, că le place unora sau nu, democrația funcționează prin reprezentanți ai poporului. Politicienii nu sunt niște marțieni, chiar dacă unii dintre ei s-au dedulcit la bucate sau au reușit să compromită ideea de politică. Fără politicieni, nu poți să ai parte de democrație funcțională. Ei sunt un rău decesar. E nevoie și de primar, și de un ministru, și de premier, și de președinte, și de parlametari, și de europarlamentari. Totul e ca clasa politică să-și înțeleagă menirea și care e rolul ei.

Sigur că, în acest an și ceva, s-a văzut clar că politizarea făcută la nivelul DSP-urilor, a spitalelor a afectat serios procesul medical. Pe lângă asta, grupările clientelare legate la fondurile din sănătate au creat, de asemenea, probleme. Dar, până la urmă, de asta suntem la putere – pentru a veni cu reforme, pentru a guverna altfel decât cei pe care i-am criticat timp de 7 ani. Dacă nu vom face asta și vom guverna cu aceleași practici, poporul, cetățenii ne vor sancționa și pe noi, și pe colegii de la USR-PLUS. Aici e rolul nostru”, a declarat Rareș Bogdan, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Liberalul a spus apoi că Florin Cîțu e de bunăcredință și că Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Andrei Baciu „au tot interesul să facă ce trebuie”. „În rest, poate puțină empatie din partea unora, poate puțină înțelegere a fenomenului economic în raport cu restricțiile nu ar fi fost rău”, a ținut să puncteze europarlamentarul.

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire dacă Florin Cîțu va demisiona în cazul în care țintele campaniei de vaccinare nu vor fi atinse, Rareș Bogdan a răspuns: „Florin Cîțu e premierul României, un premier al României reformist și foarte bun cunoscător al economiei și al chestiunilor legate de finanțe, inclusiv relații financiare internaționale. Cred că spre asta trebuie să ne uităm. Dacă lucrurile vor arăta rău, nu putem să-i reproșăm lui Cîțu o chestiune care ar trebui, totuși, să fie preluată și de partea medicală ceva mai puternic, tocmai pentru ca politicul, care are probleme de credibilitate în toate țările europene, să nu fie nevoit să fie portstindardul acestei campanii. (…) Cîțu a încercat să explice că, în momentul care avem persoane vacinate, economia începe să funcționeze la capacitate maximă și, până la urmă, ăsta e rolul său”.

Urmăriți B1TV.ro și pe