Raționamentul lui Adrian Streinu-Cercel, ironizat de Cristian Diaconescu: „Vă informez cu toată dragostea că în momentul acesta, cu vaccinații, avem 90% aranjați, deci noi suntem primii în Europa” (VIDEO)

Raționamentul lui Adrian Streinu-Cercel, ironizat de Cristian Diaconescu: „Vă informez cu toată dragostea că în momentul acesta, cu vaccinații, avem 90% aranjați, deci noi suntem primii în Europa” (VIDEO)
Foto: PMP / Facebook

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a ironizat poziția exprimată de senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel cu privire la proiectul care ar introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, proiect respins miercuri de Senat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raționamentul lui Adrian Streinu-Cercel, ironizat de Cristian Diaconescu la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire

„Cu tot respectul, sigur, nu mă amestec într-o profesie atât de onorabilă, dar înțeleg că 60% au trecut prin boală asimptomatic, deci ei n-au fost testați, deci vă informez cu toată dragostea că în momentul acesta, cu vaccinații, avem 90% aranjați, deci noi suntem primii în Europa pe raționamentul acestor oameni. E fabulos, nu se poate așa ceva! Își bate joc… În al doilea rând aflăm, pentru că, într-adevăr, certificatul verde este stabilit, consacrat, aplicat în state cu tradiție și de civilizație, și de organizare, toți ăia au fost niște imbecili… francezii, italienii, toți! E interesant…”, a declarat fostul ministru, miercuri seară, pe B1 TV.

Ce spusese senatorul social-democrat despre proporția persoanelor imunizate anti-COVID-19

Înaintea votului din plenul Senatului, Adrian Streinu-Cercel susținea că proiectul este greșit inclusiv din punct de vedere științific pentru că aproximativ 60% din populație a făcut o infecție asimptomatică și nu figurează nicăieri, neavând astfel acces la certificat.

„Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu SARSCOV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, spunea senatorul.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE