Răzgândelile lui Crin Antonescu: Liderul PNL îşi schimbă declaraţiile politice în funcţie de interese

Răzgândelile lui Crin Antonescu: Liderul PNL îşi schimbă declaraţiile politice în funcţie de interese
Foto: ziuaveche.ro

Crin Antonescu se răzgândeşte cât ai zice candidat la prezidenţiale. Preşedintele PNL îşi schimbă părerile şi declaraţiile politice în funcţie de interesele electorale.

Anul trecut, de exemplu, promitea să se retragă din viaţa politică, dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum. După nici două luni petrecute la Cotroceni, anunţa că revine în funcţia de şef de partid. Cel mai recent caz în care Antonescu s-a contrazis singur este cel legat de Roşia Montană.

La mare, liberalul dădea de înţeles că susţine proiectul de exploatare, pentru ca acum două zile să anunţe că trebuie respins.

Crin Antonescu a ajuns la acestă concluzie după cel puţin 9 zile de cugetări. La şedinţa PNL de la mare, pe 30 august, şeful liberalilor se declara pentru exploatarea minereurilor de la Roşia Montană.

„În ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită, atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe durată lungă şi câtă vreme se menţine în respectarea condiţiilor de mediu într-o Europă civilizată”, a spus Crin Antonescu.

Nu a fost pentru prima dată când Crin Antonescu s-a contrazis. Şi în cazul lui Sorin Oprescu liberalul a oscilat. L-a susţinut pe edil, când era candidatul USL si mai apoi l-a criticat.

Crin Antonescu are experienţă când vine vorba să se contrazică. În 2009, de exemplu, la alegerile prezidenţiale, în primul tur spunea că Mircea Geoană este ”omul mogulilor” şi că nu îl va susţine, pentru ca o zi mai târziu să facă exact contrariul.

Şi anul trecut preşedintele PNL s-a contrazis. Şi, cum a început, aşa i-a mers.

În luna ianuarie 2012, USL, în opoziţie pe atunci, voia să protesteze faţă de putere. Pe surse, PNL-iştii vorbiseră în şedinţă să îşi dea demisia în bloc in Parlament. Nu i-a ţinut decât câteva ore. Apoi au jucat cum le-au cântat social-democraţii.

Episodul suspendarii preşedintelui României a fost un alt prilej pentru Crin Antonescu să se răzgândească.

Când Traian Băsescu a fost repus în funcţia de preşedinte, Crin Antonescu a luat, însă, o altă decizie

„Da, am spus că dacă Traian Basescu nu va fi demis, ma joi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate pe fond”, a declarat Antonescu, susţinând că cel care trebuie să demisioneze este Băsescu.

Tot anul trecut, în decembrie, Crin Antonescu a mers la Cotroceni cu Liviu Dragnea şi cu Victor Ponta, atunci când acesta din urma a semnat pactul de coabitare.

Deşi a fost prezent la semnarea documentului, liberalul a criticat apoi demersul în repetate rânduri.

O altă răzgândeală a liderului PNL – în cazul procurorilor şefi. Antonescu a spus la finalul lunii martie a acestui an că este datoria premierului să își asume mandatul interimar la Justiție, să numească noii procurori șefi.

Cu toate acestea, dupa ce premierul a făcut numirile, Antonescu şi-a tot atacat partenerul de guvernare.

Cele 7 răzgândeli ale lui Crin Antonescu

Embed:

 

Ultima oră