Reacția lui Florin Cîțu după ce Marcel Ciolacu a declarat că ultimii doi ani de guvernare liberală au fost ani pierduți (VIDEO)

Reacția lui Florin Cîțu după ce Marcel Ciolacu a declarat că ultimii doi ani de guvernare liberală au fost ani pierduți (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat că nu a băgat în seamă criticile pe care Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, le-a adus guvernării liberale din ultimii doi ani. Întrebat dacă nu i se par totuși neelegante afirmațiile lui Ciolacu, dat fiind că acum sunt parteneri de coaliție, Cîțu s-a referit la performanțele economiei românești.

Cum răspunde Florin Cîțu criticilor lui Marcel Ciolacu

„Nu am băgat în seamă acel discurs. E un discurs politic. Oamenii văd cum a evoluat economia. Am crescut veniturile de la buget, chiar dacă am scos taxele puse de PSD. Deci, se poate performanţă şi rolul nostru, al PNL, în această coaliţie e acela de a duce mai departe viziunea liberală. Doar economia liberală poate scoate România din criză”, a declarat, joi, Florin Cîțu.

Întrebat dacă afirmațiile lui Ciolacu nu i se par totuși neelegante, dat fiind că acum sunt într-o coaliţie, Cîțu a răspuns: „Nu comentez gestul dlui Ciolacu. Ideea e următoarea: economia are una dintre cele mai bune creșteri din UE într-o perioadă de criză în tot restul Europei. Veniturile la buget sunt mai mari decât anul trecut, 40 de miliarde mai mult decât în 2019, când erau taxe introduse. Am arătat că putem să avem venituri la buget fără să creşti taxele”.

Ce declarase Marcel Ciolacu

Joi, în ședința de învestire a Guvernului Ciucă, Marcel Ciolacu a declarat că ultimii doi ani de guvernare liberală au fost niște ani pierduți.

„România se află într-un punct critic. Au fost 2 ani pierduţi, 2 ani de instabilitate, de criză economică şi sanitară în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critici care necesită o decizie fundamentală.

PSD a venit la guvernare în momente grele şi a crescut veniturile. Aşa vom face şi acum. Aducem mai mulţi bani la buget, dar şi în buzunarele oamenilor”, afirmase liderul social-democraților.

Ultima oră
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:26 - Joe Biden plănuiește să discute cu Volodimir Zelenski și Vladimir Putin despre comasarea trupelor ruse la frontierele Ucrainei
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze