Relu Fenechiu: „Nu am demisionat din conducerea PNL. Colegii mei sunt în măsură să mă judece”

Relu Fenechiu: „Nu am demisionat din conducerea PNL. Colegii mei sunt în măsură să mă judece”

Deși era așteptat să își dea demisia, așa cum anunțase luni seara, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, a revenit asupra deciziei și spune că „nu a fost niciodată vorba” că da demisiona din PNL.

Fenechiu precizează că nu şi-a dat demisia din funcţiile deţinute în partid, dar că este dispus că facă acest lucru în cazul în care colegii săi din BPC consideră că rezultatele obţinute la referendum nu au fost satisfăcătoare.

„Eventuala mea demisie reprezintă un angajament politic strict între mine şi Partidul Naţional Liberal
. Sunt dispus să fac acest pas dacă conducerea partidului consideră că rezultatele obţinute la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare”, precizează Fenechiu pentru Mediafax.

Relu Fenechiu precizează că nu şi-a dat demisia din funcţiile de conducere din partid şi „nu a fost niciodată vorba” că va demisiona din PNL.

Consider că singurii în măsură să mă judece sunt colegii mei şi le stau oricând la dispoziţie. Avem în continuare acest război important de dus împotriva lui Traian Băsescu, o bătălie în care cu toţii cei din USL suntem angajaţi să o ducem, de acum şi mai mult, în numele românilor”,
a mai spus Fenechiu.

Invitat la o emisiune TV, Relu Fenechiu a declarat luni că va demisiona din orice funcţie deţinută în cadrul PNL dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Liberalul a anunţat că juriştii USL caută o soluţie pentru ca referendumul din 29 iulie să fie validat, deşi prezenţa la urne a fost de sub 50%.

Un angajament asemănător îşi lua în urmă cu trei săptămâni şi actualul preşedinte interimar al României, Crin Antonescu.

„Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu Crin Antonescu ma retrag definitiv din viaţa politică”, a anunțat Antonescu, pe 6 iulie.

După  doar câteva zile însă, liderul PNL a retractat cele spuse. De asemenea premierul Victor Ponta a dat luni asigurări că Antonescu rămâne candidatul Uniunii la preşedinţie deşi a pierdut pariul făcut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a demisionat marți din conducerea PNL, ca urmare a rezultatului nesatisfăcător obţinut la referendumul de duminică. Cristian Adomniţiei a confirmat informaţia pentru postul B1 TV.

Ultima oră