Renate Weber a dat în judecată Camera Deputaților și Senatul României pentru că a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

Renate Weber a dat în judecată Camera Deputaților și Senatul României pentru că a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului
Foto: Inquam Photos / George Călin

Renate Weber a dat în judecată Camera Deputaților și Senatul României, pentru că a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului. Cazul va fi judecat de Curtea de Apel București, iar termenul fixat pentru ședință este 2 iulie.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

Plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcția de Avocat al Poporului a doamneiRenate Weber, pentru motive care țin de încălcarea Constituției și a legilor țării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituționale și legale, care are o fundamentare și are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituției și legislației, care au stat la baza revocării.

Cu siguranță, săptămâna viitoare, va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, o procedură care este prevăzută în Constituție, în lege, în regulamentele comune”, a declaratLudovic Orban.

Referitor la declarația Renatei Weber, care susține că nu a fost invitată în plenul reunit și că și-ar fi dorit să vină cu argumente, președintele Camerei Deputaților a afirmat: „A fost invitată la comisie. Putea să participe și la plen.

A fost invitată la comisie, comisia este cea care a întocmit raportul și a elaborat proiectul de hotărâre, a putut să își exprime toate argumentele în cadrul dezbaterilor din comisie. Dacă dorea, putea să vină și la plen, n-a venit, asta e”.

„Nu este nicio încălcare a statului de drept, avem toate argumentele, care au fost cuprinse atât în solicitarea formulată, cât și în raportul Comisiilor juridice, și în mod evident aceste argumente sunt foarte puternice și reprezintă temeiuri solide pentru revocarea doamneiRenate Weberdin funcția de Avocat al Poporului”, a adăugatLudovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe