PSD a pierdut alegerile până şi în PROPRIUL bazin electoral: județul Vaslui. Dumitru Buzatu: ‘Să luăm măsurile pentru redresare’

PSD a pierdut alegerile până şi în PROPRIUL bazin electoral: județul Vaslui. Dumitru Buzatu: 'Să luăm măsurile pentru redresare'
Foto: Dumitru Buzatu (sursă foto: Adevarul)

Rezultatele obţinute de PSD la nivel naţional reprezintă unul dintre cele mai grele momente ale partidului, a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considerat unul dintre baronii locali ai partidului, citat de Adevărul.ro.

”Trebuie să se facă o analiză foarte serioasă a acestor rezultate, să vedem care sunt cauzele unui asemenea comportament electoral şi evident să luăm măsurile pentru redresare”, a adăugat Dumitru Buzatu pe fondul rezultatelor.

Comentariile lui Dumitru Buzatu au venit după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare în toate cele trei municipii ale judeţului Vaslui, precum şi în oraşul Negreşti. Asta deşi Judeţul Vaslui este considerat un bazin electoral fidel PSD.

El nu este primul membru PSD care se declară nemulţumit de comportamentul PSD-ului la alegerile europarlamentare şi care dă de înţeles Atât Liviu Plesonianu, cât şi Liviu Negoita, dar şi Marian Oprișan.

Dumitru Buzatu conduce PSD Vaslui de mai bine de 20 de ani însă potrivit Adevărul, la acest tur de scrutin, nu a mai reuşit să mobilizeze nici electoratul şi nici propriii primari.

PSD a pierdut alegerile în municipiile Vaslui, Bârlad, Huşi şi în oraşul Negreşti şi a câştigat alegerile la Murgeni, cel mai sărac oraş, unde populaţia de etnie rromă atinge aproape 40%.

În schimb, în Bârlad şi Vaslui a câştigat USR-Plus a câştigat detaşat, iar în Huşi şi Negreşti a câştigat PNL.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL