Robert Cazanciuc (PSD): Noi sperăm ca toți cei care au criticat Guvernul, inclusiv din PNL, să se alăture moțiunii de cenzură. Florin Cîțu e într-o bătălie electorală internă și face tot felul de compromisuri (VIDEO)

Robert Cazanciuc (PSD): Noi sperăm ca toți cei care au criticat Guvernul, inclusiv din PNL, să se alăture moțiunii de cenzură. Florin Cîțu e într-o bătălie electorală internă și face tot felul de compromisuri (VIDEO)
Foto: Robert Cazanciuc / Facebook

Senatorul PSD Robert Cazanciuc și-a exprimat speranța că inclusiv din interiorul PNL vor veni voturi în susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. „Este evident că România nu este în direcția bună”, a declarat social-democratul la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, miercuri seară, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu, criticat de Robert Cazanciuc. Ce spune senatorul PSD despre șansele moțiunii de cenzură

Robert Cazanciuc l-a criticat pe Florin Cîțu inclusiv pentru votul dat în Senat pe tema educației sexuale, când toți liberalii cu excepția Alinei Gorghiu au votat împotriva cererii de reexaminare pe care o formulase președintele Klaus Iohannis cu privire la educația sanitară.

„Astăzi sau aseară am văzut o declarație a domnului prim-ministru Cîțu, care ne arată încă o dată că nu are ce să caute în fruntea Guvernului României. Povestea de un vot dat în Senat (…), discuția despre educația sanitară, de sănătate, sexuală în școli, spunea că nu știe ce a votat și că a votat din greșeală. (…) Cum să ai încredere că poate să conducă o țară când cineva îți spune că a votat din greșeală? Sigur, domnul Cîțu este cumva consecvent, pentru că ne-a mai spus mai demult că sănătatea și educația nu sunt pentru domnia sa priorități, astăzi a demonstrat că nu sunt priorități pentru că acea lege se referă până la urmă la educație și la sănătate”, a declarat Robert Cazanciuc.

Senatorul PSD a explicat că negocierile pentru moțiune „nu sunt publice”.

„Negocierile se fac între formațiuni politice, dar foarte mari negocieri nu ai ce să faci aici pentru că este evident că România nu este în direcția bună, mai mult de jumătate din români spun foarte clar că astăzi România nu este într-o direcție bună. Noi sperăm ca toți cei care au criticat de-a lungul acestor luni Guvernul, inclusiv din interiorul PNL pentru că în ultimul timp apar foarte multe voci din interiorul PNL care sunt nemulțumite de actul de guvernare, să se alăture acestui demers, care să ducă până la urmă la căderea guvernului”, a adăugat el.

Fostul ministru susține că, în guvernarea PNL, 120.000 de români s-au dus în zona de sărăcie. Întrebat pe ce se bazează, Robert Cazanciuc a răspuns: „Pe statistica oficială a statului român. Dacă mergeți la INS, o să vedeți câți români sunt în zona de sărăcie astăzi. (…) Nu trebuie să mergi pe site-ul INS, trebuie să te duci la tine să cauți printre bonuri, să vezi cât era benzina anul trecut, cât este astăzi, să vezi cât era energia electrică anul trecut, cât este astăzi, cât era gazul anul trecut, cât este astăzi ș.a.m.d., pâinea, roșiile, toate alimentele care sunt în coșul acesta zilnic. (…) Dincolo de acest coș zilnic al românilor, ideea este și ce ne așteaptă de aici încolo”.

„Spunea domnul primar (Ciprian Ciucu, invitat și el în emisiune, n.r.) de o serie de reforme care vor să vină – este foarte bine că se fac reforme, să așezăm poate statul altfel. Discuția despre regionalizare, spre exemplu, este o discuție care s-a făcut de ani de zile că ar fi mai bine să reorganizăm pentru că atragem fonduri europene, nu e un scop în sine să desființăm, să înființăm, ci să facem să vină banii europeni în România. Regionalizarea trebuie legată de o eventuală revizuire a Constituției la un moment dat, dar o mai bună organizare administrativă cu siguranță se poate face, dar nu cred că guvernul Cîțu este preocupat de așa ceva. Domnul Cîțu e într-o perioadă nefericită, într-o bătălie electorală internă și atunci face tot felul de compromisuri. Acest anganjament”, a adăugat Robert Cazanciuc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:23 - Mai multe organizaţii neguvernamentale solicită demisia preşedintelui AEP
13:15 - Serviciile secrete ale Ungariei ar fi spionat oficiali UE. Acuzațiile formulate și legătura cu ginerele lui Viktor Orban
12:57 - Sicriele, mai scumpe în Rusia. A crescut prețul cu 74% de la începutul războiului din Ucraina
12:53 - Apelul rusului Garry Kasparov către „curajosul popor român”: „Nu aș vrea să suferiți și să aveți aceeași soartă ca țara mea. Vă îndemn să o susțineți pe Lasconi și să-l respingeți pe Georgescu” (VIDEO)
12:32 - Răzvan Munteanu: New Age, o ideologie ce nu este recunoscută de către biserica creștină / E un cocktail mult mai larg, dar principala noastră problemă ca societate este lipsa de gândire critică (VIDEO)
12:21 - Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul anului nou
12:14 - Peste 20.000 de deţinuţi vor vota duminică, în turul doi al prezidențialelor
12:02 - Burduja: Într-un sector energetic în care proiectele durează 3-5 ani de zile, vorbim de miliarde de euro, ai nevoie de predictibilitate, stabilitate și încredere în stat. Lucrul acesta, cu Georgescu la Cotroceni, nu se va mai întâmpla (VIDEO)
11:53 - Prețuri mari în târgurile de Crăciun din România. Cât costă langoșul Dubai, șoriciul sau jumările
11:39 - Sebastian Burduja: UE nu este o temniță, după cum o caracterizează Georgescu, ci o mare șansă la dezvoltare / Investiții de miliarde depind de ziua de duminică. Pentru sectorul energetic este o miză de totul sau nimic (VIDEO)