Robert Negoiță: Lui Dacian Cioloș ar trebui să-i fie rușine / USR-iștii se prezintă ca niște reformatori, dar nu au venit cu o inițiativă să schimbe legea achizițiilor publice, care e o nenorocire (VIDEO)

Robert Negoiță: Lui Dacian Cioloș ar trebui să-i fie rușine / USR-iștii se prezintă ca niște reformatori, dar nu au venit cu o inițiativă să schimbe legea achizițiilor publice, care e o nenorocire (VIDEO)

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, acuză USR că-i blochează toate proiectele. El a mai spus că a încercat să ia legătura cu Dacian Cioloș, președintele USR, acesta măcar să-i spună în față să nu se mai chinuie, căci consilierii Uniunii vor vota mereu împotriva inițiativelor lui. Negoiță l-a criticat și pe Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Robert Negoiță, critici la adresa lui Dacian Cioloș și a USR

„Ar trebui să-i fie rușine (lui Dacian Cioloș) că încerc de atâta timp să-l contactez, să avem o discuție, să-mi spună ”domnule, n-o să faci că conslierii au dispoziție de la mine să voteze tot împotrivă”. Măcar să se obosească să spună ceva.

Vin și se prezintă ca niște reformatori, ca oameni care vor să facă un altfel de politică, o politică pentru cetățean, progresistă, într-un oraș în care ne sufocăm la propriu, într-un oraș în care nu putem circula că e nenorocire.

Să ascultați un punct de vedere al unui consilier USR care spune ”hai, domnule primar, că sunt ceva probleme, dar nu e chiar așa, nu e prioritate să facem poduri și pasaje”. Întrebați-i (care e prioritatea), că eu i-am întrebat de atâtea ori și de asta vreau o întâlnire cu dl Cioloș”, a declarat Robert Negoiță.

Întrebat dacă l-a sunat pe Cioloș, Negoiță a zis: „I-am dat un mesaj o dată și nu i-a răspuns”.

Robert Negoiță a mai afirmat că l-a sunat de mai multe ori pe Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei,dar și cu el comunicarea e foarte greoaie: „Nu răspunde nici la telefon, nici la mesaje”.

Primarul Sectorului 3 i-a mai acuzat pe cei de la USR că nu au avut nicio inițiativă de a modifica legea achizițiilor publice, „care e o nenorocire”, deși au fost la guvernare: „Sunt foarte supărat pe faptul că în continuare, și după ce acești USR-iști au fost la guvernare aproape un an și care se băteau cu cărămida în piept că legea achiziiților publice, care e o nenorocire pentru țara asta și e singura țară în lumea civilizată care are o astfel de lege… Au avut vreo inițiativă să schimbe această lege a achizițiilor publice? Eu nu-mi amintesc și da, e o nenorocire această lege a achizițiilor publice”.

Robert Negoiță, despre salubrizarea din Capitală

Primarul Sectorului 3 a vorbit și despre problema salubrizării în București: „Sunt sute de milioane euro, bani europeni alocați pentru investiții. Primăria Generală, pe bună dreptate, a spus că toată Capitala și Ilfovul, care înseamnă 15% și chiar un sfert din puterea economică a României, depind de o groapă, de un depozit privat și ilegal și nu avem ce să facem că instituția reprezentată de dl Dan nu-și face treaba. Noi, sectoarele avem inițiativă, dar ea prin lege nu e la noi și nu putem face chestiuni pe care nu le avem în atribuții”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: În această perioadă, trebuie să înțelegem exact care e situația care ne poate propulsa. În ce domeniul lucrăm, acolo să căutăm să avansăm, să facem lucrurile diferit (VIDEO)
23:40 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Perioadă cu provocări, conflicte și întâmplări bizare. Trebuie să fim atenți la orice formă de dezinformare. Cheia e cunoașterea (VIDEO)
23:06 - Claudia Pătrășcanu, vacanță de coșmar în Antalya: „Mi s-a spart timpanul în avion”
22:33 - Franţa: 250.000 de oameni au protestat față de extrema dreaptă / Principalele partide de stânga au reuşit să se alieze, dar deja se ceartă. Macron: E ca la nebuni (VIDEO)
21:49 - George Simion promite un milion de case ieftine dacă ajunge președinte: „E posibil! Noi știm să fim harnici”
21:21 - Secrete militare ale Chinei, cumpărate cu sub 1 dolar de la un centru de reciclare. Cum s-a întâmplat
20:46 - Mihaiu: Am depus 7 plângeri penale. La Sectorul 2 sunt fraude clare. Poate n-ar fi fost așa o problemă dacă diferența de voturi dintre candidați n-ar fi fost așa mică. Dacă localele au fost cu probleme, parlamentarele și prezidențialele cum vor fi? (VIDEO)
20:08 - Simona Halep, din nou pe teren: „Nu vreau să sune a discurs de retragere. Mă gândesc la revenire, nu la retragere”
19:46 - Mihaela Borcea, de tânără în afaceri: „Prima a fost cu butelii. A fost destul de greu, mai ales că atunci era un domeniu exclusiv pentru bărbați”
19:19 - Cum își crește Amalia Enache fetița de 8 ani: „Copiii au nevoie de limite. Nu e duritate, e fermitate”