Robert Sighiartău: Florin Cîțu nu e un progresist. PNL iubește tradițiile și identitatea țării, suntem pro-europeni și euro-atlantiști. Dacă ținem la niște valori normale, nu înseamnă că suntem medievali (VIDEO)

Robert Sighiartău: Florin Cîțu nu e un progresist. PNL iubește tradițiile și identitatea țării, suntem pro-europeni și euro-atlantiști. Dacă ținem la niște valori normale, nu înseamnă că suntem medievali (VIDEO)

Secretarul general al PNL susține că premierul Florin Cîțu nu este un progresist și că formațiunea liberală trebuie să adopte „o poziție normală”. „Noi suntem patrioți, noi suntem un partid care își iubește tradițiile, identitatea și valorile pe care această țară le are, noi suntem pro-europeni, suntem euro-atlantiști”, a declarat Robert Sighiartău la „Bună, România!”, marți, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu nu e un progresist, susține Robert Sighiartău. Ce spune despre doctrina PNL

Întrebat de Radu Buzăianu dacă, având în vedere viziunile sale liberal-conservatoare, va continua să rămână alături de Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, deși mai degrabă Ludovic Orban a fost cel care și-a exprimat viziunea conservatoare pe perioada campaniei interne, Siegfried Mureșan a declarat: „Eu rămân un liberal-conservator, sper să fie foarte clar, iar pentru mine valorile, doctrina Partidului Național Liberal contează mai mult decât orice poziție de conducere sau alte lucruri. Eu militez pentru valori și pentru niște convingeri și asta mă ține în Partidul Național Liberal. Partidul Național Liberal, inclusiv în statut, spune și menționează foarte clar că moțiunile cu care vor veni cei doi candidați trebuie să conțină elemente de doctrină creștin-democrată liberal-conservatoare. Partidul Național Liberal, la baza lui, are această poziție de susținere a valorilor creștine”.

Întrebat încă o dată dacă își va menține poziția de susținere față de Florin Cîțu în cazul în care premierul va merge pe linia progresistă, secretarul general al PNL a infirmat că primul-ministru ar fi progresist.

„Florin Cîțu nu este un progresist, asta e o temă falsă. Faptul că unii încearcă să îl ducă în acea zonă este altă chestiune. Într-adevăr, pe mine, sincer mă bucură faptul că domnul Ludovic Orban, după patru ani de zile, a înțeles ceea ce îi spuneam eu de mult, că Partidul Național Liberal trebuie să adopte o poziție normală – că nu vorbim nici de ultra-conservatorism, nici de anumite etichete false puse de alții, naționaliști ș.a.m.d. Nu, noi suntem patrioți, noi suntem un partid care își iubește tradițiile, identitatea și valorile pe care această țară le are, noi suntem pro-europeni, suntem euro-atlantiști. Trebuie să îmi duc la capăt ideea pentru că după aceea o să mă acuze progresiștii că sunt rusofil. Trebuie să spunem foarte clar că suntem euro-atlantiști, că întotdeauna am înțeles amenințările din partea Rusiei – și suntem conștienți de ele, și din partea Chinei. Faptul că noi ținem la niște valori normale nu înseamnă că suntem medievali sau în altă zonă”, a mai spus Robert Sighiartău.

Urmăriți B1TV.ro și pe