Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Neo-marxiști care servesc interese străine. Cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani”

Românii din Italia cer scoaterea de la guvernare a USR-PLUS: „Neo-marxiști care servesc interese străine. Cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Una dintre cele mai numeroase comunități de români din diaspora, reprezentantă de Asociația Românilor din Italia, și-a pierdut răbdarea. Cetățenii români din statul condus de cătreSergio Mattarellai-au cerut președintelui Klaus Iohannis îndepărtarea USR-PLUS din alianța de guvernare.

Românii din Italia și-au exprimat nemulțumirile cu privire la faptul că USR-PLUS susține introducerea educației sexuale în școli, slaba activitate a ministrului Economiei, Claudiu Năsui și a Departamentului Românilor de Pretutindeni.

„Nu putem să continuăm pe această cale, care este una a dezastrului. Cine nu vede și nu-și dă seama de fariseismul celor de la USR-PLUS, de cacealmaua lor trădătoare, de vânzare de țară în schimbul satisfacerii propriilor interese cât se poate de mercantile, este fie manipulat, fie de aceeași teapă. Globaliști și neo-marxiști până în măduva oaselor, așa-zișii salvatori ai României sunt în realitate o formă deghizată de pierdere totală a identității naționale și spirituale, de aservire altor interese decât celor autohtone.

E cazul ca liberalii, care parcă aveau drept deviză enunțul >, să se debaraseze de acești >, dacă nu vor să fie târâți, și ei, în prăpastie”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de Asociația Românilor din Italia președintelui României.

„Trăind în străinătate, membrii Diasporei sunt primii care înțeleg și susțin necesitatea continuării procesului de integrare a țării și de aliniere la standardele UE.Însă una este setul de principii și valori și alta este pierderea eu-lui identitar, iar a-ți ascunde sub standardele UE afacerile oneroase, consultanțele mai scumpe decât obiectul consultanței, șmenurile de toate felurile. Este cea mai mare păcăleală din ultimii 31 de ani”, susține Asociația Românilor din Italia.

Românii din Italia, despre USR-PLUS: „Acapararea si căpușarea unor ministere strategice de către această grupare și blocarea pur și simplu a activității acestora, întârzierile enorme în atragerea fondurilor europene”

Solicitarea românilor din Italia vine pe fondul unui val de nemulțimiri, după ce în decembrie 2020, USR-PLUS a câștigat alegerile în străinătate.

Alianța USR-PLUS a obținut un scor mare, 32,5%. Pe locul al doilea s-a clasat PNL, cu 24,9%, iar podiumul a fost completat de AUR, cu 23,2%. PMP a obținut 8,4%, PSD – 3,3% și Pro România – 1,8%.

„Românii din Italia sunt îngrijorați în momentul de față de cum merg lucrurile în țară și în special de politicile pe care le face USR-PLUS. Una dintre ele este ideea de a introduce în programa școlară educația sexuală. Mulți dintre românii din Italia se gândeau să să-și aducă copiii în sistemul de învățământ românesc, însă acest lucru îi sperie, pentru că tradiția, cultura, obiceiurile, formarea noastră ca părinți a fost cu totul altfel și am vrea ca pe mai departe să transmitem copiilor aceleași lucruri. În Italia, de exemplu, nu se predă educația sexuală în școli”, a declaratdeclarat Eugen Terteleac, președintele Asociației, potrivit National.ro.

„Acapararea si căpușarea unor ministere strategice de către această grupare și blocarea pur și simplu a activității acestora, întârzierile enorme în atragerea fondurilor europene, lipsa unor strategii și programe pentru sprijinul mediului de afaceri autohton greu încercat de criza Covid, închiderea ministerului românilor de pretutindeni și anularea oricărei activități de sprijin și finanțare pentru românii din străinătate, planul național de reziliență prin care se alocă sume uriașe pentru companii de consultanță străine -toate demască și demonstrează agenda ne-românească a acestei grupări”, au mai transmis românii din Italia.