Scandal în USR-PLUS: Alexandru Dimitriu, propus la Primăria Sectorului 5, acuzat că i-a apărat pe frații Micula și colaborează cu un apropiat al PSD

Scandal în USR-PLUS: Alexandru Dimitriu, propus la Primăria Sectorului 5, acuzat că i-a apărat pe frații Micula și colaborează cu un apropiat al PSD
Foto: stiri.plus

Alianţa USR-PLUS şi-a prezentat candidaţii pentru primăriile de sector. Preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a declarat în cadrul conferinței că toți sunt oameni integri. La rândul său, preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a afirmat că baza negocierilor cu PNL pentru stabilirea unor eventuali candidați comuni e reprezentată de criteriile de integritate. Totuși, probleme pare să aibă chiar unul dintre candidații Alianței. Fostul președinte al organizației Sector 5 a USR, Alexandru Surcel, susține că a sesizat Comisia de integritate a Alianței în ceea ce-l privește pe Alexandru Dimitriu, candidatul proaspăt desemnat de USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5. Potrivit lui Surcel, Dimitriu însuși ar avea probleme de integritate. Printre altele, candidatul Alianței la Sectorul 5 ar fi asociat cu Gheorghe Piperea, un apropiat al PSD, la casa de avocatură Piperea&Asociații, și ar mai fi și avocatul controversaților afaceriști Micula. Mai mult, Dimitriu este acuzat că ar fi făcut sex cu o minoră, notează psnews.ro.

Duminică, preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, și preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, au prezentat în cadrul unei conferințe candidații Alianței la primăriile de sector: Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Ana Ciceală, Simona Spătaru, Alexandru Dimitriu şi Alexandru Gâdiuţă.

Vlad Voiculescu a declarat că Alianța propune alegătoriloroameni integri: „Vă putem promite că sunt oameni integri, că o să aducă lângă ei alţi oameni la fel ca ei, că nu o să facă trocuri politice pe colţul mesei şi că o să se apuce de lucru din prima zi”.

La rândul său, Claudiu Năsui a afirmat că negocierile cu PNL pentru desemnarea unor candidați comuni rămân deschise, dar liberalii trebuie să vină și ei cu propuneri de candidați care să respecte criteriile de integritate: „Baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz. Discuţia este de competenţă şi asupra oamenilor – şi pentru USR PLUS lucrul acesta este foarte important. Doar că nu este din PSD nu înseamnă automat că este bun. În Bucureşti, USR PLUS este prima opţiune de vot şi atunci nu trebuie să dezamăgim şi nu vom prezenta nicio persoană asupra căreia există dubii de integritate sau competenţă”.

Totuși, se pare că fix una dintre propunerile Alianței are probleme. Este vorba despre Alexandru Dimitriu, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 5. Fostul președinte al USR Sector 5, Alexandru Surcel, susține că a sesizat comisia de integritate a Alianței în ceea ce-l privește pe Dimitriu, propunerea PLUS Sector 5. Printre altele, acesta ar fi asociat cu Gheorghe Piperea, un apropiat al PSD, la casa de avocatură Piperea&Asociații, și ar mai fi și avocatul controversaților afaceriști Micula. Mai mult, Dimitriu este acuzat că ar fi făcut sex cu o minoră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari