Scandalul Bâstroe | Drulă (USR): Grindeanu e micul Vadim de serviciu. PSD încearcă să fure temele naționaliste de la AUR. Ciolacu a declarat Delta sacră, ei, PSD-ul, care pe unde au prins zone naturale le-au dat la băieții deștepți (VIDEO)

Scandalul Bâstroe | Drulă (USR): Grindeanu e micul Vadim de serviciu. PSD încearcă să fure temele naționaliste de la AUR. Ciolacu a declarat Delta sacră, ei, PSD-ul, care pe unde au prins zone naturale le-au dat la băieții deștepți (VIDEO)
Cătălin Drulă, președintele USR. Sursă Foto: Cătălin Drulă / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a criticat dur ieșirea lui Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, de la care s-a și reaprins scandalul Bâstroe. Drulă l-a acuzat pe Grindeanu de iresponsabilitate pentru că s-a apucat să vorbească fără să aibă informații certe, într-un moment extrem de sensibil.

Cât despre reacția lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a declarat Delta Dunării „sacră”, Drulă a acuzat un soi de ipocrizie căci, susține el, PSD n-a avut nicio problemă să-și bată joc de biodiversitatea României.

Prin declarațiile pe subiectul Bâstroe, PSD vrea doar să câștige niște puncte electorale furând teme de la AUR, a mai spus Cătălin Drulă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Drulă critică declarațiile lui Grindeanu pe tema Bâstroe

„Mi se pare că ministrul Grindeanu a tratat într-o cheie total iresponsabilă, practic a aruncat o informație pe piață – aici a fost rapid, n-a mai avut întârzierea asta de reacție cum vedem acum cu trenurile, că nu e de găsit… – fără să fie verificată, am văzut apoi că a fost contrazis cel puțin parțial, dacă nu total și de premierul Ciucă, și de ministrul Aurescu, și de președintele Iohannis.

Eu spun așa: când lansezi niște informații și panchiezi lumea și știi că e ceva extraordinar de grav și apoi vin toate autoritățile statului român, că Ministerul Mediului au spus că nu e nicio problemă, oameni care sunt experți în Deltă au spus că nu e nicio problemă, și inflamenzi un subiect într-un context complicat…”, a declarat liderul USR.

Drulă acuză PSD de ipocrizie pe subiectul Bâstroe – Delta Dunării

„L-am văzut apoi preluat de Ciolacu, care a ieșit cu o morgă solemnă și a declarat Delta sacră, ei, PSD-ul, care pe unde au prins zone din astea naturale le-au dat la băieții deștepți le-au concesionat… de la insula Belina, unde Ciolacu dădea la vâsle… ”Un ecologist”, spunea Dragnea. E o poză celebră din 2017 cu pescuit la știucă, cu Grindeanu, cu Ciolacu și Dragnea în aceeași barcă. Văd că-i atrag cumva zonele aste umede cu biodiversitate.

Dar să ieși atât de iresponsabil când e un conflict în care toată lumea liberă, toată Europa încearcă să sprijine Ucraina, care se confruntă cu o agresiune și care se luptă și pentru noi ca să oprească agresiunea lui Putin, e cel puțin iresponsabil”, a mai acuzat președintele USR.

Drulă: PSD vânează puncte electorale furând teme de la AUR

„Cred că sunt puncte ieftine pe care încearcă să le câștige pe niște teme naționaliste.
În fond, acolo acel canal are adâncime naturală, se draghează de 20 – 30 de ani, ieșirile unde se depun acele aluviuni. Nu știu să vă spun situația, că nu am fost acolo, dar dacă n-aș ști nici n-aș vorbi, ceea ce Grindeanu a făcut.

Nu e prima dată când are ieșiri pe subiecte naționaliste, inflamează. E micul Vadim de serviciu al PSD în încercarea probabil de a fura din a numite teme ale unui partid extremist care e acum pe scena politică. PSD a avut și o istorie, a absorbit PRM la un moment dat.

Dacă în vremuri de pace ar fi niște lucruri reprobabile, acum sunt de-a dreptul iresponsabile”, a mai acuzat Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România