Scandalul majorării alocațiilor. Gabriela Firea: ”Raluca Turcan este arogantă și lipsită de empatie”

Scandalul majorării alocațiilor. Gabriela Firea: ”Raluca Turcan este arogantă și lipsită de empatie”

Senatoarea PSD Gabriela Firea lansează noi critici la adresa coaliției de guvernare pe tema alocațiilor pentru copii. Firea spune despre Raluca Turcan, ministrul Muncii în Guvernul Cîțu, că este „arogantă și lipsită de empatie”.

Declarațiile vin în contextul în care PSD a depus un amendament la legea bugetului de stat pe 2021 privind creșterea alocațiilor pentru copii, amendament care a fost respins în Comisiile de muncă din Parlament.

Amendamentul PSD privind creșterea alocațiilor, respins în Comisiile de muncă: Gabriela Firea, atac la adresa Ralucăi Turcan

Pe de altă parte Raluca Turcan a explicat că în prezent bugetul prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii în două etape – finalul anului trecut șiînceputul anului acesta. „În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a precizat ministrul Muncii.

”Raluca Turcan este arogantă și lipsită de empatie. (…) Este sfidător la adresa tuturor familiilor. Vă rog să verificați câti bani și-au lăsat la dispoziție pentru tot felul de achiziții care nu au legătură cu viața copiilor”, a spus, în acest context, Gabriela Firea, la Antena 3.

”Incredibil, vot împotriva copiilor țării! Parlamentarii PNL, USR – Plus, UDMR din comisiile de Muncă, Egalitate de șanse și Drepturile omului au votat ÎMPOTRIVA amendamentului pentru majorarea alocațiilor, facut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alaturi de noi, doar parlamentarii partidului AUR. Era vorba de doar 0,27 % din PIB! Au găsit bani pentru toate interesele lor, dar nu și pentru copii!!”, a reacționat Firea, într-o postare pe Facebook.

Ce prevede amendamentul PSD

„Considerăm că cei peste 3 milioane şi jumătate de copii din România merită respectul Guvernului, chiar dacă este deja, prin măsurile luate, un guvern al austerităţii.Aşa cum s-au găsit surse financiare pentru anumiţi clienţi politici, pentru achiziţia unor servicii sau produse care nu erau atât de importante, suntem convinşi că, până la urmă, acest amendament al nostru va fi acceptat şi votat şi de către parlamentarii din opoziţie”, precizase anterior Gabriela Firea.

Conform amendamentului depus de PSD, alocațiile ar trebui să crească de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.