Sebastian Burduja, după vizita la Microchip România: „Putem deveni un jucător global în această industrie, dacă reușim să răspundem nevoilor pe care companiile din domeniu le au” (FOTO)

Sebastian Burduja, după vizita la Microchip România: „Putem deveni un jucător global în această industrie, dacă reușim să răspundem nevoilor pe care companiile din domeniu le au” (FOTO)
Foto: Facebook @ Sebastian Burduja

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a efectuat luni o vizită la Microchip România, „un exemplu de excelență românească într-o companie globală puternică”.

Ce a declarat ministrul Sebastian Burduja după vizita la Microchip România

Liberalul a amintit că, până recent, despre semiconductori sau microcipuri se vorbea doar în grupuri restrânse.

„Din cauza crizei recente, care afectează industria automotive și, implicit, toți consumatorii, se vorbește mult mai des. Uniunea Europeană intenţionează să investească zeci de miliarde de euro pentru a-şi consolida industria de semiconductori şi pentru a-şi dubla ponderea în producţia globală la 20%”, a scris Sebastian Burduja, luni, pe Faceboook.

Potrivit ministrului, dezvoltarea acestei industrii este o prioritate pe agenda europeană și un plan ambițios pentru România, care va aloca 100 de milioane de euro din viitorul Program Operațional dedicat competitivității (POCIDIF): „Nu e simplu, dar avem șansa de a crește acest domeniu, împreună cu universitățile și mediul privat”.

„Știți că îmi place să ies din birou, să merg către oameni și companii care inovează și schimbă țara si lumea. Așa că am început săptămâna cu o vizită interesantă la Microchip România, un centru important de cercetare – dezvoltare pentru această companie globală.

Microchip Technology Inc. este un important furnizor de microcontrolere, microprocesoare şi de soluţii de semnale mixte, analog şi Flash-IPs. La nivel global, compania are peste 20.000 de angajaţi, distribuiţi în centre de dezvoltare din toată lumea, concentrate în special în Europa, Asia şi SUA”, a adăugat el.

Centrul de cercetare – dezvoltare din România, spune Sebastian Burduja, a fost inaugurat în anul 2006, iar astăzi are peste 280 de angajați și creează produse şi sisteme globale inovatoare, fiind „un exemplu de excelență românească într-o companie globală puternică”.

„Îi mulțumesc doamnei director Delia Chiricescu și întregii echipe Microchip România pentru invitație și primirea călduroasă. A fost o bucurie să cunosc atâția oameni entuziasmați și pasionați de munca lor, inclusiv câțiva interni dintre cei peste 30 pe care compania îi are în acest moment. Sunt un mare fan al colaborării dintre mediul privat, cel universitar și cercetarea din România, cu atât mai mult într-un domeniu atât de complex și de important”, a continuat Sebastian Burduja.

„Putem deveni un jucător global în această industrie, dacă reușim să răspundem nevoilor pe care companiile din domeniu le au. Este exact acel gen de proiect care va pune România pe hartă. Henri Coandă spunea că «omul ar putea călători spre stele cu o viteză fantastică, folosind pentru propulsie propria sa energie». Eu cred că e timpul să încercăm”, a mai spus ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe